Bizim için o villanın adı ‘Kaçak Villadır’

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eşi Seyhan Büyükerşen'in üzerine olan bir konuta ruhsat çıkarılmasına AK Partili Pınar Turhanoğlu Gücüyener’den tepki geldi. Gücüyener bahsi geçen yapı için usulsüz işlem yapılmıştır iddiasında bulundu.

Bizim için o villanın adı ‘Kaçak Villadır’
banner115

Konu ile ilgili bilgi veren AK Parti Eskişehir İl Yerel Yönetimler Başkanı AK Partili Pınar Turhanoğlu Gücüyener özetle şu ifadeleri kullandı;
“Konu tam olarak ruhsatsız, kaçak bir yapı konusu. Normal mevzuatlara göre kaçak yapı tespit edildiğinde önce para cezası uygulanır. Eğer ruhsata bağlanabilir bir yapı ise yasal sınırlar içerisinde ruhsat alınabilmesi adına bir süre tanınır. Ruhsata müsaade edilemeyecek bir yerde ise direkt o yapı yıkılır. Ruhsat verilebilir bir alanda ise ve tanınan süre içerisinde ruhsat alınmazsa o yapı yıkılmak durumundadır. Tepebaşı Belediyesi gerekli para cezasını uyguladı. Daha sonra bu yapı için ruhsat başvuruları yapıldı ve ruhsat alındı. Bizler AK Parti Teşkilatı olarak o yapı ruhsatlandırılamaz diyoruz. Çünkü o yapının bulunduğu arazi için DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’nün ‘taşkın alanıdır’ görüşü var. Tepebaşı Belediyesinin biz bu durumu bilmiyorduk deme şansı yok. Belediye bu arazi için 3 kez görüş talep etmiş ve üçünde de aynı yanıt alınmış. Bu durumu bilmelerine rağmen ruhsat verilmiştir. Ruhsat verildikten sonra plan notlarına da ‘burası taşkın alanıdır’ diye yazılmış. Yani bir başkası bu durumu örnek göstererek ruhsat almak istese alamayacaktır. Bu konuda önemli bir usulsüzlük bulunmaktadır. Bizim için o villanın adı ‘Kaçak Villadır’ ve o villa için yıkım kararı çıkartılmalıdır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30