Borçlarımdan dolayı mecbur kaldım

307 Bin Lira’yı gasp ettikten sonra iki kişiyi de rehin alan zanlı mahkemede suçunu neden işlediğini anlattı. Öte yandan suça yardım ettiği iddiasıyla zanlının kayınbiraderi de duruşma sırasında kelepçelenerek tutuklandı.

Borçlarımdan dolayı mecbur kaldım
banner127

Eskişehir'de bir akaryakıt istasyonunda görevli muhasebeci ve şoförü silah zoruyla kaçırıp, 307 bin lirayı gasp ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan trafik polisi E.B. (40), suçu borçları yüzünden işlediğini söyledi. Ayrıca olaya karıştığı öne sürülen kayınbiraderi Y.P.’de duruşmada tutuklandı.


Olay, 18 Haziran tarihinde, Atatürk Bulvarı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meşelik Kampüsü karşısındaki meydana geldi. Akaryakıt istasyonunda muhasebeci olarak çalışan B.T. (41), 307 bin lirayı bankaya götürmek üzere, aynı yerde çalışan M.C.S.'nın (35) kullandığı otomobile bindiği sırada polis üniformalı ve elinde telsiz olan bir kişi geldi. Bu kişi, "Beni üniversitenin kapısının önüne bırakır mısınız?" dedi. Otomobile binen kişi, bir süre sonra tabancasını çekerek, aracın ESOGÜ Meşelik Kampüsü yakınlarındaki ormanlığın olduğu Çağlayan köyü yoluna sürülmesini söyledi. Köy yoluna geldiklerinde şahısların kollarını arkadan otomobilin koltuklarına kelepçeleyen kişi, araçtaki 307 bin lirayı alıp, arkadan gelen otomobile binerek kaçtı.


Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, akaryakıt istasyonu ile çevredeki binalardaki güvenlik ve Mobese kamerası görüntülerini tek tek inceleyerek gasp olayını gerçekleştiren polis üniformalı kişinin Kütahya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şubesi'nde görevli polis memuru E. B. olduğunu belirledi. Polis ekipleri, E.B. ile olaya karışan, paraların gasp edildiği akaryakıt istasyonunda daha önce çalıştığı bildirilen kayınbiraderi Y.P. ile sahte plaka taktıkları otomobili kullanan M.Y.'ı Kütahya'da yakaladı. 

Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'nitelikli silahla yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve silahla tehdit' suçlarından yargılandıkları davanın dün yapılan duruşmasında, tutuklu polis memuru E.B., tutuksuz yargılanan Y.P. ile M.Y. hazır bulundu. Borçları nedeniyle bu suçu işlediğini söyleyen E.B., "Birçok bankaya borçlarım vardı. Buna mecbur kaldım. Paraların bir kısmıyla borçlarımı kapattım. Daha sonra yakalandım. Pişmanım" dedi.


Duruşmada, daha önce tutuklanan ve sonrasında serbest bırakılan E.B,'nin kayınbiraderi Y.P., yardım etmek suçlamasıyla duruşma salonunda adliye polisi tarafından kelepçe takılıp, yeniden tutuklandı. Mahkeme heyeti duruşmayı 6 Aralık tarihine erteledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2018, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30