Boş tarlalar meyve ağaçları ile bereketlenecek

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Boş Tarlalarda Meyve Bereketi Projesi” kapsamında Sarıcakaya ilçesindeki çiftçilere meyve fidanları verildi.

Boş tarlalar meyve ağaçları ile bereketlenecek
banner127

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi doğrultusunda Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan ve 2021 yılında uygulanmaya başlanan "Boş Tarlalarda Meyve Bereketi Projesi” kapsamında Sarıcakaya ilçesinde iklim koşulları nedeniyle kuruyan fidanların yerine garanti kapsamında yenileri tedarik edilerek çiftçilere teslim edildi. Çiftçiye fidanların dikimi ve bakımı konusunda bilgilendirme yapıldı.

 Sarıcakaya Kaymakamı Hasan Çakır, Sarıcakaya Belediyesi Başkanı Hüseyin Çam ve İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, iklim şartları nedeniyle fidanları kuruyan çiftçileri ziyaret ederek temin edilen yeni fidanların dikimini gerçekleştirdiler. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, Sarıcakaya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Haydar İpek ve teknik personel, Trabzon hurması fidanlarının dikimi, sulanması ve bakımı konularında çiftçiye bilgilendirme yaparak sorularını yanıtladılar.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, iyi günde ve kötü günde çiftçinin yanında olduklarını, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarımsal üretimin artırılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen projelerin yakından takip edildiğini ve projelerin başarıyla sonuçlanması için çiftçilere gerekli teknik desteğin verildiğini, beklenmeyen koşullar sebebiyle oluşan zararların telafi edildiğini vurguladı.

 İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce uygulanmaya başlanan Boş Tarlalarda Meyve Bereketi Projesi kapsamında Sarıcakaya, Mihalıççık ve Mihalgazi ilçelerinde toplamda 62 çiftçiye yüzde 75 hibe ile 19 bin 670 adet meyve fidanı desteği sağlandığı ifade edildi. Üç ilçede toplamda 431 da atıl durumda bulunan arazinin etkin kullanılması sağlanarak, bu arazilerin tamamı ekonomiye kazandırıldı. Proje ile yöre çiftçisinin daha fazla gelir elde ederek, yerinde refah içerisinde yaşaması hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2022, 23:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30