Bu çağrıya kulak verin!

  Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Başkanı Serkan Can Zengin, kentte nüfus sayımına göre milletvekili sayısının 6’ya düşmesi sonrası yeniden 7 vekile çıkarmak için üniversite öğrencilerine ikametlerini Eskişehir’e alma çağrısında bulundu.

Bu çağrıya kulak verin!
banner115

  Eskişehir'deki milletvekili temsil sayısındaki azalmanin kent için faydalı olmadığını vurgulayan Serkan Can Zengin, "Bu yıl içerisinde Eskişehir'in milletvekili sayısının 7'den 6'ya düştüğünü hepimiz öğrendik. Bunun sebebinin de nüfus sayımıyla alakalı olduğunu biliyoruz. Eskişehir, 2022'de yapılan sayıma göre önündeki şehre sadece bin 79 kişiyle kaybetti. Bin 79 kişi çok düşük bir rakam. Eskişehir'in Gazi Meclisimizde temsiliyetinin 6'ya düşmesi, insanların siyasi görüşü ne olursa olsun Eskişehir sevdalısı olan kimsenin kabul etmemesi gereken bir durumdur. Birçok noktada Eskişehir bir araya gelmeyebilir, belki farklı görüşler ortaya koyabilir ama bu olay Eskişehir'in temsiliyetiyle alakalıdır. Eskişehir'in temsiliyeti söz konusu olduğunda siyasi görüşü ne olursa olsun, Eskişehir ile ilgili düşünceleri ne olursa olsun herkesin; tüm belediye başkanları, vekiller, oda başkanları, dernek başkanları gibi herkesin bir araya gelmesi gerekmektedir. Önümüzdeki vekil seçimlerinin şehirlere dağılımının hesabını 31 Aralık'taki nüfus sayımına göre yapmak gerekir. Yani önümüzde 18 gün var. Eskişehir sadece bin 2 bin gibi bir sayıyla Gazi Meclisteki temsiliyet oranının 6'ya düşmesini kabul etmemektedir. Bununla ilgili Eskişehir'deki tüm dinamiklerin kendisini ortaya koyması ve bu süreçte bugün itibariyle herkesin çalışmaya başlamasını istiyoruz ve bunda çok netiz Çünkü önümüzdeki dönem Eskişehir'in temsiliyetinin azalması, kente fayda sağlayacak bir unsur değildir. Eskişehir'in temsiliyetinin her zaman daha fazla olması hepimizin ortak isteğidir" şeklinde konuştu.

Zengin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, “Son nüfus sayımına göre milletvekili sayımız 6’ya düştü. Sadece bin kişi ile kaybettiğimiz yedinci vekili öğrenciler kazanabilir. Üniversite öğrencilerimizin ikametini Eskişehir’e almasını talep ediyoruz. 31 Aralık’a kadar vaktimiz var. Son 18 gün!” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30