Büyükerşen'den Yalçın Bayer'e cevap

Yılmaz Büyükerşen yaptığı açıklamada Türk Hava Kurumu’nun Atatürk’ün mirası olduğunu ve bu mirasa sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade etti.

Büyükerşen'den Yalçın Bayer'e cevap
banner115

Bir süredir sosyal medyada gündeme gelen ve son olarak Hürriyet Gazetesi’nin önemli yazarlarından Yalçın Bayer’in de köşesine taşıdığı ‘İnönü ilçesindeki Türk Hava Kurumu İnönü Eğitim Merkezi’nin arazisi ile ilgili konuya Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaptığı açıklamayla cevap verdi. Başkan Büyükerşen yaptığı açıklamada Türk Hava Kurumu’nun Atatürk’ün mirası olduğunu ve bu mirasa sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade etti.


Hürriyet Gazetesi’nde Yalçın Bayer’in 02 Mart 2021 Salı günkü köşe yazında kaleme aldığı, Türk Hava Kurumu ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi arasında, İnönü Planör Kampı’nın istimlak edilmesi konusu ile ilgili köşe yazısına Başkan Büyükerşen yaptığı açıklamayla cevap verdi. Büyükerşen yazısında “Türk Hava Kurumu ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi arasında İnönü Planör Kampı’nın istimlak edilmesi konusu ile ilgili herhangi bir hukuki ihtilaf söz konusu değildir. 2014 yılında Büyükşehir Belediyemize bağlanan İnönü ilçesinin AKP’li yönetimi, 1978’de İmar-İskân Bakanlığınca yapılmış 1/1000 ölçekli plana göre, planörlerin iniş ve kalkış pistlerini etkileyecek bir alana,  Turistik Tesisler yapmak üzere istimlak kararı vermiştir. Halen, kayyum idaresinde olan THK yönetimi, bu karara itiraz etmek için, 1/1000’lik planlar ile bunların Büyükşehir Belediyesince 1/5000’lik planlarının da olabileceği düşüncesiyle, İnönü ilçe belediyesinin yanı sıra, belediyemize de dava açmıştır. Büyükşehir Belediyemiz Hukuk Müşavirliği, THK avukatlarına, bizde İnönü planör kampına ait yapılmış 1/5000’lik plan bulunmadığını, ayrıca Atatürk’ün kurucusu olduğu THK’nın hizmetlerini engelleyebilecek böylesi bir girişime izin vermeyeceğimizi bildirerek, bize açtıkları davayı geri çekmelerini istemiştir.THK İnönü Planör Eğitim Tesisleri, Türkiye’de pilotluğa hevesli gençlerin, motorsuz uçakları kullanabildiği, kesintisiz hava cereyanlarına sahip atmosferik yapıdaki ender bir mekândır.  Burada yerli ve zaman zaman yabancı ülkelerden gelen gençlerin de eğitim aldıkları tesislerin, havacılık eğitimi açısından önemi çok büyüktür. Hatta ben de, seneler önce,  bu önemi anlatan ve Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” sözüne işaret eden bir ‘Atatürk Heykeli’ni, bizzat yapıp, hediye olarak kamp tesislerinin önüne yerleştirdim.  Bu heykel hâlâ orada durmaktadır. Son zamanlarda Eskişehir’in kırsal ilçelerinde çeşitli kesimler tarafından girişilen, ranta dayalı arazi yağmasına karşı, köylüsüyle ve şehirlisiyle birlikte uyanık durmaya ve mücadeleye devam ediyoruz ve edeceğiz de.” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30