Büyükşehir Belediyemizin yanımızda olmasını beklerdik!

Haller Gençlik Merkezinden tahliye edilen işletmeler adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriildi;

"Değerli Eskişehir halkı ve saygıdeğer basın mensupları, bizler Eskişehir’de, Haller Gençlik Merkezi İçerisinde Replik, SPR ve Free adları ile faaliyet gösteren işletmelerin çalışanları olarak bu basın açıklaması için toplanmış bulunuyoruz. Şu an aramızda olamayanlarda dahil görmüş olduğunuz tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte buradayız ve  yaşadığımız mağduriyeti kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. 

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde sizlerin de müdavimi olduğunuz işletmelerimizle, (SPR, Free, Replik) Aralık ayında Büyükşehir Belediyesi arasında üç yıllık sözleşme yapılmasına rağmen alkol satış ruhsatları ve sözleşmeleri açıklayıcı olmayan bir yazıyla tabiri caizse alelacele bir prosedürle feshedilmiştir.
Eskişehir’de nefes alan ve popülaritesi ile Eskişehir’in sosyal hayatına önemli bir katkı sağlayan bu işletmelerin Özel Tesis Turizm İşletmesi Belgesinin, Kültür ve Turizm Bakanlığınca sıklıkla yapılan denetimler sonucu yükümlülüklerini yerine getirmediklerinin tespit edilmesi nedeniyle, Bakanlık tarafından iptal edildiği Büyükşehir Belediyemiz tarafından açıklanmıştır. Bakanlığın yarattığı bu olumsuzluğun karşısında, Büyükşehir Belediyemizin bizim yanımızda olmasını, bu olumsuzlukların giderilmesi ve düzeltilmesi için çözüm yolları bulması noktasında desteğini görmeyi bekliyoruz.

2014-2022 yılları arasında bakanlık denetçilerinin belli aralıklarla adı geçen tüm işletmelere olmasa da çeşitli denetimler yaptığını biliyoruz, görüyoruz. Bu denetimler esnasında ve sonrasında hiçbir işletmemize tutanak, tebliğ yada uyarı yapılmamış, uyarı ve raporlamalar eğer belediyemize yapıldı ise de bizlere bildirilmemiştir. Belediyemize yapılan uyarılar noktasında bizim yükümlülüklerimize dair aksaklıklarımızı ve eksiklerimizi gidermemiz, düzeltmemiz için bir şans dahi tanınmamıştır. Bunun aksine sözleşmelerimizde; ruhsat olmadığında faaliyet gösteremeyeceğimizle ilgili bir madde olmadığı halde tahliyelerimiz talep edilmiş, yeniden ruhsatlandırma ile ilgili bir girişimde bulunulmamış, konu hukuki bir noktaya taşınmasına rağmen hukuki süreç tamamlanmadan kira sözleşmelerimiz feshedilmiştir.
2 yılı aşkın süredir pandemi ile mücadele eden, ekonomik olarak ülkece düştüğümüz felaket durumun payımıza düşen kısmının altından kalkmaya uğraşan bizler, destek ve iyileştirmelere ihtiyaç duyarken, tam aksine varlığımıza son darbeyi vuran uygulamalara maruz kaldığımızı düşünüyoruz. 

Burada görmüş olduğunuz tüm arkadaşlarımızın, işletmecilerimizin, garsonlarımızın, bar ve mutfak çalışanlarımızın, müzisyenlerimizin, bu işletmeler üzerinden yaşamını sürdüren tedarikçilerimizin, hepimizin birer ailesi, ödemesi gereken kirası ve hatta bakmakla yükümlü olduğu çocukları var.

Eskişehir’de yaşamayı, Eskişehir’e hizmet etmeyi seviyoruz. Bizlerden çok daha genç yaşta, öğrencilik yıllarından başlayarak, rektörlük ve belediye başkanlığı yaptığı süreler boyunca çok değerli çalışmalarıyla Eskişehir’i Eskişehir yapan değerli büyüğümüz Yılmaz Büyükerşen Hocamızı seviyoruz. Eskişehir’in akademisine, kültür sanatına, sosyal hayatına ve özellikle de son dönemde turizmine kattıklarını görüyoruz ve her fırsatta alkışlıyor, sesi oluyoruz.

Başkanımızın ve Büyükşehir Belediyemizin, bizim de bu şehrin yaşayan, nefes alan ve şehre hizmet eden unsurlarından olduğumuzu düşündüklerine olan inancımızı bir kez daha dile getiriyor, yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte yanımızda olduklarını, destek olduklarını göstermelerini umuyoruz.

Bizimle olan yanımızda olan tüm vatandaşlarımıza, tüm Eskişehir halkına saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz."

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2022, 16:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
ercan saygıç
ercan saygıç - 2 yıl Önce

ben yanınızdayım sonuna kadar ya ya ya şa şa şa şekspir bey çok yaşa ya ya ya şa şa şa

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30