Büyükşehir Meclisi karıştı! Özcan ve arkadaşları salonu terk etti

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen arasında söz hakkı süresi tartışması ile tansiyonlar yükseldi. Ek süre isteyen Murat Özcan'ın talebi reddedilince Özcan ve beraberindekiler salonu terk etti.

Büyükşehir Meclisi karıştı! Özcan ve arkadaşları salonu terk etti
banner127

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem maddelerinin okunup ilgili komisyonlara gönderilmesi ve gündemin tamamlanmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den söz istedi. Büyükerşen, meclis yönetmeliğini çıkarıp, yönetmeliğin Meclis Başkanının meclis üyelerine söz hakkı verip vermeme ve süresini belirleme yetkisini verdiğini söyleyerek, Murat Özcan'a 3 dakika süre verdi. 

 Murat Özcan ve AK Parti duruma tepki gösterirken, Büyükerşen'in bu yaptığının demokratik bir yaklaşım olmadığını söyleyen Özcan, "Sadece 3 dakika söz hakkı verecekseniz, söz isteme talebimi geri çekiyorum" dedi. Bunun üzerine Büyükeşen 5 dakika süre verdiğini söyledi.

 Murat Özcan, Büyükerşen'in geçtiğimiz günlerde CHP'li meclis üyesi Mustafa Önder'e basın toplantısı verip okuttuğu basın açıklamasında verdiği cevaplara bu süre zarfında cevap vermeye çalışırken, Büyükerşen'in Özcan'ı konuşturmamak için adeta elinden geleni yaptı. 

 Murat Özcan, "O zaman 5 dakika daha süre istiyorum sayın başkan" derken, Büyükerşen "O zaman meclise soralım. 5 dakika daha söz hakkı verilmesini oylarınıza sunuyorum" diyerek topu meclis çoğunluğundaki CHP'lilere atmasıyla oy çokluğu ile Murat Özcan'a yine söz hakkı verilmedi. 

 CHP'Li Mustafa Önder ile de AK Partili Mustafa Birsen arasında ciddi tartışmalar yaşandı.

 Özcan'dan sonra CHP'li meclis üyesi Mustafa Önder konuşurken, AK Partili meclis üyeleri yaşanan duruma tepki göstererek meclis salonunu terk etti. 

  Murat Özcan'dan açıklama

 Yaşananların ardından Murat Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün Eskişehir BB meclisinde demokratik olmayan bir tutumla karşılaştık, cevap hakkımız engellendi, eleştirilerimizi 3 dakika ile sınırlandıran Sayın Başkan konuşmamızın 15 dakika sürmesi nedeniyle konuşmamıza izin vermedi AK Parti grubu olarak meclisi terk etmemize neden olan bu tutum karşısında bilinmesini isteriz ki gerçekleri gerekirse basın aracılığıyla duyurarak halkımızı bilgilendireceğiz. Sorularımıza cevap vermeyecek olanlar bilsinler ki kimseye algıyla şehir yönettirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2023, 16:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Eskişehirli Vatandaş
Eskişehirli Vatandaş - 8 ay Önce

Mustafa önder daha önce Ak Parti meclis üyesi değil miydi ? Ak parti Tepebaşı meclis üyesi iken sanırsam grup başkanı yada sözcüsüydü .. meclis üyeliği nasıl yapılır biliyor ki her partinin meclis üyesi yapmak istediği bir isim :))

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30