Candemir'den 3 Aralık açıklaması!

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir il başkanı İsmail Candemir 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü ile ilgili yazılı bir mesaj yayınladı.

Candemir'den 3 Aralık açıklaması!

İsmail Candemir yazılı olarak yayınladığı mesajında, "3 Aralık 1992 yılında Birleşmiş Milletler Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Bugün kutlama günü değil, farkındalık günüdür. Engelli vatandaşlarımızın sorunları, yalnızca kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur.

Engelli bir bireyin aktiviteleri, sahip olduğu engele bağlı olarak kısıtlanmakta, mimari engeller, egzersiz, fiziksel aktivite ve spor konusundaki bilgi eksikliği fiziksel performansını istediği gibi geliştirmesine izin vermemektedir. Bu problemlerle baş edebilmesinde en etkin yol fiziksel aktivite ve spordur.

Engelli bireylerin spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda kendilerini ispatlamış ulusal ve uluslararası platformda birçok başarılara imza atmaktadır. Eskişehir’imizin kızı azmiyle Sümeyye BOYACI açık su yüzme yarışlarında sırt üstü yüzme branşında dünya şampiyonu oldu. Yine Ampute Futbol Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu ve Dünya 2.si olarak Türk Bayrağını göndere çektirerek göğsümüzü kabartarak bizleri gururlandırdı.

Bu duygu ve düşünceler ile her insanın bir engelli adayı olduğu bilinciyle, sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil, her zaman tüm engelli vatandaşlarımızın ayrım yapılmadan, toplumda insan olarak yer almaları ve yaşamlarındaki engellerin kaldırılması için, biz Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir olarak her zaman yanınızdayız diyoruz" ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2018, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30