Çevre eğitimleri devam ediyor

Odunpazarı Belediyesi, çevrenin korunması ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla Odunpazarı Bölgesi’nde bulunan okullarda verdiği eğitimlere devam ediyor. Çizgi filmler ve sunumlar kullanılarak yapılan eğitimlerde öğrencilere çöp ve geri dönüşümün ne olduğuna dair bilgiler de verildi. 

Çevre eğitimleri devam ediyor
banner115

Odunpazarı Belediyesi, bölgesinde bulunan okullarda öğrencilere ve velilerine sıfır atık eğitimleri veriyor. Çevrenin korunması ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen eğitimler, Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan çevre mühendisleri tarafından veriliyor. 

Odunpazarı Belediyesi 2019 yılında yaklaşık 3 bin öğrenciye sıfır atık konulu eğitimler verdi. Son olarak Şeker İlkokulu,  1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlköğretim Okulu ve Osmangazi İlkokulu’nda gerçekleştirilen eğitimlere, 250 öğrenci katıldı. 

Çizgi film ve sunumlar eşliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde öğrencilere, çevre sorunlarından çöp ve geri dönüşümün ne olduğuna kadar pek çok konu anlatıldı. Çevre mühendisleri öğrencilere çöpe ve geri dönüşüme neler atılması gerektiği hakkında bilgi verirken, öğrenciler de gerçekleştirilen eğitimler yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler eğitim sonunda; atık çeşitlerinin neler olduğu, sıfır atık kutularına hangi atıkların atılması gerektiği ve daha az atık çıkartmak için neler yapılması gerektiği hakkında bilgi sahibi oldu. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2020, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30