Çocuklardan anlamlı mesaj: "Ben de buradayım"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Kukla Yapım Atölyesi’nin 8-12 yaş grubu öğrenciler ve velileri için hayata geçirdiği “Ben de Buradayım” adlı proje kapsamında çocuklar, yazdıkları oyun için sahneye çıktılar. Oyunda anlamlı mesajlar veren çocuklar, izleyenlerden büyük alkış aldılar.  

Çocuklardan anlamlı mesaj: "Ben de buradayım"
banner127

Eskişehir Şehir Tiyatroları Kukla Yapım Atölyesi tarafından gerçekleştirilen "Ben de Buradayım" adlı proje kapsamında hazırlanan dönem sonu gösterisi ve katılım belgesi töreni Turgut Özakman Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

21 Mart’ta başlayan projede çocuk atölyesi, veli atölyesi, senaryo oluşturma atölyesi, dramatizasyon çalışması, yaratıcı drama destekli veli ve çocuk atölyeleri düzenlendi. Çocuk Hakları Birimi’nin uzman personelinin yanı sıra akademisyenlerin de destek verdiği projede çocuklar tiyatro oyununun senaryosunu yazıp aynı zamanda Kukla Yapım Atölyesi’nde kostüm ve sahne dekorlarını tasarladılar.

Teknoloji bağımlığına dikkat çekmek, çocuklar ve ebeveynleri arasındaki doğru iletişim, çocukların dijital dünyada kaybolarak yalnızlaşmasını önlemek ve ebeveynleri ile sosyalleşmelerini sağlamayı hedefleyen projede, çocuklar ve aileleri önemli kazanımlar elde ettiler. Senaryosunu yazdıklarını oyunu sahneleyen çocuklar, ebeveynlerinin televizyon ve sosyal medya bağımlığı ile yalnız kalmalarını, bu süreçte çektikleri yalnızlık ve anne babalarıyla daha çok vakit geçirme isteklerini anlatarak sahneden, “Ben de Buradayım” dediler.

Oyun sonunda çocuklar alkış yağmuruna tutulurken törende konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile projeyi hayata geçirmekten çok mutlu olduklarını belirtti. Ailelere ve çocuklara proje sürecinde yaşadıkları değişimleri ve deneyimleri soran Kargın, olumlu yanıtlar üzerine projenin devam edeceğinin de sözünü verdi.

Etkinlik katılım belgeleri ve çocuklara kitap hediye edilmesinin ardından çektirilen fotoğraf ile tamamlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30