Engelliler ve aileleri iftar yemeğinde buluştu

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programında engelli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi.

Engelliler ve aileleri iftar yemeğinde buluştu
banner115

Tepebaşı Belediyesi’nin Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği iftar programları devam ediyor.

Altınsaray Davet Salonu’nda düzenlenen programa, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyeleri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Özel Gereksinimliler Şube Müdürlüğü, Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesi, Sessiz Meleklerin Sesi Derneği, Damla Özgereksinimliler Kültür Sanat Eğitim Derneği, Umudun Çocukları Engelliler Dayanışma Yardımlaşma ve Bilinçlendirme Derneği, Eskişehir Görmeyenleri ve Göz Sağlığını Koruma Derneği, Görme Engelliler Dayanışma Derneği ile Eser İşitme Konuşma Engelliler Derneği’nin başkanları ve üyeleri katıldı.

“Sizlerle aynı sofrayı paylaşmak çok güzel”

Burada bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, özel bireylere ve ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini ifade ederek, “Öncelikle tüm dostlarımızla beraber olduğumuzdan dolayı çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Ramazan ayında dini vecibelerimizi yerine getirirken aynı zamanda sosyalleşiyoruz. Uzun zamandır göremediğimiz arkadaşlarımızı, dostlarımızı, kardeşlerimizi görüyoruz. Sizlerle beraber olmak, sizlerle aynı sofrayı paylaşmak çok güzel. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bizim için sizlerin yeri bambaşka. Bugün Türkiye’de yaklaşık yüzde 13 civarı engelli bireyimiz var. Bu çok ciddi bir rakam. Eskişehir’imiz engellilerin tüm konularına hassasiyetle yaklaşıyor. Türkiye’deki diğer iller de en az Eskişehir kadar bu konuya eğilseler, birçok engelli dostumuz rahat edecek, daha farklı bir hayat geçirecek ve birbirleriyle daha sık bir araya gelerek sosyalleşecekler. Ben, her zaman sizlerin yanında olduğumu ve sizlerle bir arada olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

“Engellilerimizin sesleri olmaya devam edeceğiz”

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise, “Başkanımızın dediği gibi sizlerin konularına hassasiyetle yaklaşılan bir şehirdesiniz. Ama biz istiyoruz ki tüm Türkiye Eskişehir gibi olsun. Engellilerimiz de tüm engelleri birer birer kolayca aşabilecekleri yaşam koşullarına sahip olsunlar. Bizler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile sorunlarınızı sürekli dile getiriyoruz. Özellikle engellilerle ilgili çalışan masalarımız var. Onlar çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyorlar. Elimizden geldiği kadar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engellilerimizin sesleri olmaya devam edeceğiz. Sizlerle bir arada olmaktan da mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Sizlerle buluşmamızı sağlayan Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a da teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

“Ahmet Başkanımız her zaman yanımızda olmuştur”

Engelliler adına bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cafer Eşen de, “Bizleri bir araya getiren Ahmet Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kendisi bizlerin her zaman yanında olmuştur ve olmaya da devam ediyor. Başkanımız bizler için çok değerli projeler hayata geçirdi. Bizlerin yaşamlarını kolaylaştırma konusunda tüm imkanlarını sefer ediyor. Dün olduğu gibi bugün de kendisinin her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program, Başkan Ataç’ın engelliler ve aileleri ile sohbet etmesi ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2022, 23:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30