EOSB ile TCDD arasında önemli protokol

 Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nden (EOSB) Eskişehir Hasanbey Lojistik Merkezi’ne demiryolu hattı yapılmasına ilişkin, Eskişehir OSB Müdürlüğü ve TCDD 2. Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

EOSB  ile TCDD arasında önemli protokol
banner115

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim ve ihracat yapan firmaların sevkiyatı ve elleçlemelerinde zayiatın azaltılması, ihracat maliyetlerinin düşürülmesi, “Avrupa Yeşil Yol Projesi” kapsamında ihracatların geliştirilmesi, ulaştırmada etkinlik ve verimliliğin artırılması amacıyla Eskişehir OSB’den Hasanbey Lojistik Merkezi’ne demiryolu hattı yapılmasına ilişkin Eskişehir OSB Müdürlüğü ve TCDD 2. Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TCDD 2. Bölge Müdürü Mahmut Civan, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli yer aldı.

Demiryolu bağlantı sorunu ortadan kalkacak

Protokol imza töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yapılan iş birliği ile Eskişehir OSB ile Hasanbey Lojistik Merkezi arasındaki demiryolu bağlantı sorununun ortadan kalkacağını ifade ederek, “Hasanbey Lojistik Merkezi ile Eskişehir OSB arasında demiryolu bağlantı hat eksikliği söz konusu. Bugün yapılan protokolle karşılıklı iş birliği yapılacak. Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüz bu hattın yapılmasına katkı sağlayacak. TCDD Bölge Müdürlüğümüz ise eksiklikleri tamamlamış olacak. Çok kısa süre içerisinde sanayicimiz mamul ürünlerini ya da temin ettiği hammaddeyi fabrikasından yükleyerek ya da boşaltmak suretiyle limanlarımıza eriştirmiş olacak. Bu şekilde ihracat pazarlarına çok daha hızlı şekilde ürünler intikal etmiş olacak. Bu anlaşma sanayicimize, şehrimize ve memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in konuşmasının ardından TCDD 2. Bölge Müdürü Mahmut Civan, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Nadir Küpeli tarafından protokol imzalandı.

İhracatımız çok daha hızlı artış gösterecektir

İmza sonrası bir açıklama yapan EOSB Başkanı Nadir Küpeli ise, “Bu protokol ile yıllardır sanayicimizin büyük bir özlem içinde beklediği demiryolu hattını ilerleyen aylarda artık hayata geçirmiş olacağız. Bu konuda bize büyük destek sağlayan Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize ve TCDD Yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bu hattın açılmasıyla Eskişehir sanayi, ihracat yönünden çok büyük bir avantaj elde edecek, ihracatımız çok daha hızlı artış gösterecektir” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30