Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 150 kişiyi işsiz bıraktı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi takdir hakkını 150 kişiyi işinden etmekten yana seçti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 150 kişiyi işsiz bıraktı!
banner127

Mülkü Eskişehir Büyükşehir Belediyesine ait Haller Gençlik Merkezi yine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin işletmesi olan Belmar adlı işletmenin yapmış olduğu ihale sonrasında ihaleler kazanan firmalara verilmişti. 

İhalenin kesinleşmesinden sonra işletmeler Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ruhsat başvurusu yaptığında şoka uğradı. Turizm bakanlığından alınan turizm işletme belgesi olmaması gerekçesiyle ruhsat veremeyeceğini bildiren Belediye yetkilileri işletmelere ayrıca, “faaliyetinizi sonlandırın, işletmeleri kapatmazsanız gelip mühürleriz” dedi.

Kanunlara göre söz konusu tesise ilişkin turizm işletmesi belgesi şart olmamakla birlikte takdir yerel idare yani Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde. Takdir hakkını bu yönde kullanan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 150 SGK’lı çalışanın işsiz kalmasına neden olacak.

İhaleyi kazanan Sheakspear, Free, Replik isimli mekanların kapanma ihtimali ile karşı karşıya kalması da Eskişehirli gençleri oldukça üzdü. Özellikle üniversite öğrencilerinin sosyalleşme adına bu mekanları tercih ettiği göz önüne alındığında Eskişehir turizmine vurulacak darbe de göz ardı edilmiş oluyor. 

Yılmaz Büyükerşen böyle istiyor gibi söylemler sıkça dile getirilse de 150 SGK’lı çalışanın işsiz kalması ve Eskişehir’de gençlerin böyle mekanlardan mahrum kalmaması adına alınan kararın gözden geçirilmesi talep ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2022, 22:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nihal.Özgü
Nihal.Özgü - 2 yıl Önce

Çok yerinde bir karar bu işletmelere en yakınında olan sakinler çok rahatsiz olduğumuzu defalarca ilettik. Gürültüsü kavgası hiç bitmez.kapilarimizin önünde içki şişeleri kusmuk.pislikleri Adını Büyükşehir Belediye başkanımızın ismini almış bir caddeye yakışmayan bir görüntü.Taksilerin alkalikleri almak için caddede biriken taksi lerin trafiği aksatmadı trafik polislerinin anonsları kornaları sabaha kadar uyumayan işine gücüne okula giden sakinleri unutmayan bu işletme müşterileri kabusumuz oldu..

Napcan adımı
Napcan adımı @Nihal.Özgü - 2 yıl Önce

Bu işletmelerden rahatsız ol ,
barlar sokağından rahatsız ol,
Öğrencilerden rahatsız ol,
Hatta sizin gibiler kafelerden kafelerdeki insanlardan bile rahatsız,
Devamlı şikayet ediyorsunuz onları da!
Ne istiyorsun köyde kasabada yaşamak istiyorsan sessiz sakin bir yer tercih et!
Şehir merkezi renkli hareketli olur her zaman!
Merkezde oturup bunu şikayetini yapamazsın böyle bir hakkın yok nihan!
İşini çocuğun uykunu düşünüyorsan sessiz sakin bir yere taşınacaksın!
Bırakın Ya insanları düşün yakasından

Mehmet
Mehmet @Nihal.Özgü - 2 yıl Önce

Ablacım oturma o zaman orada.

Napcan adımı
Napcan adımı - 2 yıl Önce

İç Anadolu'da insanlar nefes alabileceği biraz eğlenebileceği her saat bir şeyler içebileceği Nadide yer belkide tek yerdi Eskişehir..
Zaten küçük, sıkıcı ve tek merkezli olan bir şehir
Bu tarz tutulan mekanlarında kapatılmasıyla Konya'dan afyon'dan bir farkı kalmaz!

Murat Hasan Halıcıoğlu
Murat Hasan Halıcıoğlu - 2 yıl Önce

Haller gençlik merkezi paspaye bir hal almıştı. Böyle mekanlar daha izole yerlerde olmalı.Şehirin göbeğinde trafiğin ve insanların yoğun olduğu yerlerde bu tarz gürültü ve güvenlik sıkıntısı oluşturacak işletmeler kapatılmalı.Çok doğru bir karar vermiş hocamız. Darısı pavyon sokağına dönüşen barlar sokağı ve saçma bir kalabalığa sebep olan şehri kitleyen alışveriş merkezi olan Esparka.

Ercan Saygıç
Ercan Saygıç - 2 yıl Önce

Ben pisikletime bindimi kendimi hallerde buluyom en hızlısından aldım Allah herkese nasip etsin iki tekerli ama güzel bişey

SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30