Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'ne görkemli açılış

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın her yıl düzenli olarak sürdürdüğü, ülkemizde ve dünyada yaşanan sağlık sorunları ve felaketler nedeniyle kısa bir süre ara vermek zorunda kaldığı Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali bu sene 29 Ekim - 02 Kasım tarihleri arasında 15. kez, çocuklar ve gençlerle buluşuyor.  

Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'ne görkemli açılış
banner127

 Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı kutlamaları nedeni ile Cumhuriyet Bayramı ile aynı günde başlatılan festival, şehir merkezinde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehirli Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de katıldığı, Eskişehirli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş, Şehir Tiyatrosu çalışanlarının giydiği renkli kıyafetlerle, masal kahramanları, bandolar, izciler, öğrenciler ve Eskişehir’in coşkulu vatandaşları eşliğinde şehir merkezinde renkli görüntülerle tamamlandı. Yürüyüş sonrası, Köprübaşı Mevkii’nde halka açık olarak festivalin açılış gösterisi olan “Jaya Flow” ekibinin Sonsuz Ateş adlı ilgi çekici ateşli akrobasi gösterisi izlendi.

 Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile bir arada coşkulu bir açılışla başlayan 15. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivaline bu sene 5 ülke katılıyor. Festival, Şehir Tiyatroları sahnelerinde ve açık alanlarda tiyatro oyunları, dans gösterileri, müzik etkinlikleri ve atölyeler ile 2 Kasım tarihine kadar sürecek.

 Festivalde bu yıl Eskişehir Şehir Tiyatroları, İstanbul Şehir Tiyatroları ve Ankara Devlet Tiyatrosunun oyunlarının yanı sıra, Hollanda’dan Tiyatro Maas, Atta festival ortaklığında “Bully Bully” adlı oyun, Belçika’dan “Les Petits Delices” tiyatrosunun “Deniz Kenarı” adlı oyunu, Almanya’dan “Theatre Grüene Sosse” topluluğunun “V.Henry” adlı oyunu ve İtalya’dan Luigi Ciotta’nın “Bavul Dolusu” adlı oyunu Eskişehirli minik izleyiciler ve gençlerle buluşacak.

 Ayrıca festival boyunca, Mask Yapımı, Origami, Beden Perküsyonu, Müzikli Öyküler, Çocuk ve Sanat ile Resim ve Hareket Atölyelerinden oluşan farklı ve ilgi çekici atölyeler gerçekleştirilecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30