Eskişehir'de modern seralara yönelik hibe müjdesi

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, modern seralara yönelik hibe desteği duyurusu yaptı.

Eskişehir'de modern seralara yönelik hibe müjdesi
banner115

 Kırsal kalkınma destekleri kapsamında iklimlendirme, sulama ve gübreleme sistemini de içeren yeni tesis niteliğinde modern seraların yapımı ya da teknoloji yenileme veya modernizasyonuna hibe desteği verileceği açıklandı. Başvuruların 10 Şubat 2022 tarihine kadar yapılabileceği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:
 "İklimlendirme, sulama ve gübreleme sistemini de içeren yeni tesis niteliğinde modern seraların iklimlendirme, sulama veya gübreleme sistemi ile yenilenebilir enerji (jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgâr) kullanımı da hibe desteği kapsamındadır. Modern sera yapımı için en az 3 (üç) dekar arazi sahibi olmak, konusuna göre Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı kamudan bağımsız tüzel kişiler ile kamu görevlisi olmayan tüm gerçek kişiler başvuruda bulunabilirler. Hibeye esas proje tutarı alt limiti en az 1.000.001 TL'dir. Başvuru yapılacak yer başvuru sahiplerine ait olabileceği gibi 5 yıl süreyle kiralanarak proje uygulamak mümkün olmaktadır.
  YENİ TESİSLER İÇİN 7 MİLYON TL
Yapılacak yeni tesisler için 7 milyon TL'ye, kısmen yapılmış tesislerin tamamlanması için 5 milyon TL'ye, mevcut tesislerin kapasitelerinin artırılması veya teknolojilerinin yenilenerek modernizasyonu için 4 milyon TL'ye kadar proje hazırlanabilir. Üreticiler teknik destek ve ayrıntılı bilgi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü, İl Proje Yürütme Birimine başvurabilirler."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30