Eskişehir Hamam Müzesi için 11 milyon lira harcandı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yıldır yapımına devam edilen Hamam Müzesi için 11 milyon lira para harcadığı iddia edildi.

Eskişehir Hamam Müzesi için 11 milyon lira harcandı!
banner115

İddianın sahibi Yeni Şafak Gazetesi… Gazete Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yılda toplam 11 milyon lira masraf yaparak Hamam Müzesi’ni yaptırdığını iddia etti. Aynı haberde söz konusu hamamda sergilenmek üzere 10 adet heykel sipariş edildiği ve bu heykellere toplamda 360 bin TL para ödendiği yazıldı.

Haberde ayrıca AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın da görüşlerine yer verildi. “Toplumsal değerlerimizle bağdaşmıyor.” diyen Çalışkan sözlerine şu şekilde devam etti; “Bu müzenin insanların, her yaştan çocukları ile girebileceği şekilde yapılması mümkünken toplumun hassasiyetlerine ters olan bir faaliyetle yapılması hamam kültürünü yaşatmakla bağdaşmıyor.”

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri 2020 yılında söz konusu hamam müzesi ile ilgili "Roma ve Bizans döneminde bile sıcak suları ile meşhur olan kentimiz o dönemlerde dinlenme merkezi olarak kullanılmaktaydı. Anadolu Türk Mimarisinin önemli yapı guruplarından biri olan hamamların Türklerin yaşamında, sadece bir yıkanma yeri değil sosyal ve kültürel etkinliklerin yaşandığı önemli merkezler olduğu günümüzde de özelliklerini ve işlevlerini koruması ile kendini göstermektedir. Bu sebeple hem bu kültürü yaşatmak, hem gelecek nesillere aktarmak, hem de şehrimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere şehrimizin termal güzellikleri olduğunu göstermek için Hamam Müzemizi hazırlıyoruz" açıklamasını yapmışlardı.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2022, 00:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30