Eskişehir'in kamu kuruluşlarından tam destek

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından desteklenen, 14-16 Nisan 2020’de Eskişehir ETO Tüyap Fuar Merkezi ve Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Rail Industry Show – Demiryolu, Altyapı ve Teknolojileri Fuarı’na Eskişehir kamu kuruluşları tam destek veriyor.

Eskişehir'in kamu kuruluşlarından tam destek

Başta Eskişehir Valiliği olmak üzere Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, fuarın doğru adresinin Eskişehir olduğunu belirterek, amacına ve sektöre hizmet etmesi açısından fuara tam destek sağlayacaklarını vurguladılar.

Eskişehir’in 100 yıldan fazla olan demiryolu geçmişinin inkar edilemeyeceğini söyleyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Fuarın hem ülkemize hem de sektöre büyük fayda sağlayacak durum ve donanımda olduğunu belirtti.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Sn. Metin Güler, fuarın sadece demiryolu endüstrisine değil, aynı zamanda şehrin ticari dinamiklerine de hareket getireceğini vurguladı.

Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Celalettin Kesikbaş; TÜLOMSAŞ Motor ve Lokomotif Fabrikası, URAYSİM projesi dahilinde olan ve Alpu’da kurulumuna devam edilen Mükemmeliyet Merkezi ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan Lojistik Üssü’nün, bu fuarın Eskişehir’de yapılmasının haklılığını ortaya koyan çok önemli sebepler olduğuna dikkati çekti.
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Nadir Küpeli, konumu itibarı ile şehrin 100 yıla yakın demiryolu sektörüne hizmet verdiğini belirterek, şehirdeki sosyokültürel yapının, bu fuara ev sahipliği yapılmasının en önemli belirleyicisi olduğunu ifade etti.

13 Nisan 2020 tarihinde, fuar açılmadan 1 gün önce dünyanın önde gelen konferans organizasyon firması Adam Smith Conferences işbirliği ile Türkiye’de ilk kez, RailFin demiryolu ve hafif raylı sistemler finansman model ve olanaklarının masaya yatırılacağı uluslararası bir de forum düzenlenecek. Fuar açılış törenini takiben, 1 gün öncesinde yapılacak forumda söz alacak fon yöneticileri, finans uzmanları ve proje yöneticileri ile katılımcılar ve ziyaretçiler, iş platformları yaratmak için bir araya gelecekler. Forum, yerli ve yabancı firmaların global anlamda işbirliği kurmalarına zemin oluşturmayı hedefliyor.

13-16 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek organizasyonlar, yerli ve uluslararası sektör oyuncuları ile demiryolu finansmanı profesyonellerini aynı çatı altında buluşturacak. Fuar süresince aynı zamanda pazara katkı ve yön verecek akademik ve bilimsel konferanslar da gündem oluşturacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2020, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30