Eskişehir Uğur Mumcu'yu unutmadı

Odunpazarı Belediyesi, 24 Ocak 1993'te hayatını kaybeden Uğur Mumcu için anma töreni düzenledi.

Eskişehir Uğur Mumcu'yu unutmadı

Odunpazarı Belediyesince düzenlenen programa, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar’ın yanı sıra çok sayıda gazeteci ve vatandaş katıldı. 

 30 yıl önce katledilen Uğur Mumcu için bombalı suikasta uğradığı “06 YR 245” plakalı aracının bulunduğu Uğur Mumcu Parkı’nda anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Uğur Mumcu’nun katillerinin bulunamamasına dikkat çekerek, “Eğer Uğur Mumcu cinayeti çözülseydi; Türkiye’de hukuk devleti otururdu. Ondan sonra da siyasi bir cinayet olmazdı. O cinayet çözülmediği için de arkasından başka cinayetler geldi, onlar da çözülmedi” diye konuştu.

  Törene katılanlar Uğur Mumcu’nun saldırıya uğradığı aracın sergilendiği kaideye kırmızı karanfil bırakarak, barış güvercini uçurdu. Törende Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü sanatçıları Aydın Ünal ve Gönül Onar “Uğurlar Olsun” ağıtını söyledi. Odunpazarı Belediye Tiyatrosu’ndan Abdullah Çiftçi ve Batuhan Baysu ise Mumcu tarafından yazılan metinlerden alıntılar okudu.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2023, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30