Eskişehir’de beyaz eşya servis dolandırıcılığı

Eskişehir halkının başı beyaz eşya dolandırıcıları ile belada. Beyaz eşya servis dolandırıcılığı son günlerde sıklıkla yaşanır oldu. Peki dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyorlar? Detaylar haberimizde…

Eskişehir’de beyaz eşya servis dolandırıcılığı

Beyaz eşyaları arızalanan Eskişehirliler yetkili servisin telefon numarasını öğrenmek adına internette arama yapıyorlar. Arızalı ürünün markasını ve yetkili servis kelimelerini yan yana yazan vatandaşlar gerçek internet sitesi yerine ona çok benzeyen web sitelerine tıklıyorlar. Dolandırıcılar o kadar ileri gitmişler ki, internet arama sonuç kısmına direkt olarak telefon numarası bile yazıyorlar. 0850 alan kodu ile başlayan bu numaralar da vatandaşların bu numaraları yetkili servis olarak algılamasına neden oluyor.

Bu telefon numalarını arayan vatandaşlar gerçek bir yetkili servisle görüştüklerini zannederek ev adreslerini veriyorlar. Adrese gelen ve yetkili servis olduğunu iddia eden şahıslar hem yedek parça paralarını önceden tahsil edeceklerini söyleyerek insanları dolandırıyorlar hem de ilk kez duyacağınız ‘sahte çek’ ve ‘değişim formu’ numaralarını uyguluyorlar. Ürünün yenisi ile değişmesi gerektiğini söyleyen dolandırıcılar ‘değişim formu’ veya ürünün güncel bedeli kadar yazılan ‘sahte çek’ ile vatandaşları dolandırıyorlar.

Arızalı ürünü yetkili servis zannettikleri şahıslara teslim eden vatandaşlar dolandırıldıklarını daha sonra anlıyorlar. Sahte çek ve sahte değişim formlarını alan vatandaşlar, arızalı ürünün yenisi alacağını zannederek mağazaya gittiğinde gerçekle yüzleşiyorlar.

Ellerinde bulunan form ve çeklerin sahte olduğunu öğrenen vatandaşlar durumu polise bildirse de çalınan ürünleri çok yüksek ihtimalle geriye gelmiyor.

Yetkililer yetkili servis iletişim bilgilerine ulaşmaya çalışan vatandaşları dikkatli olmaya davet ederken, bir ürünü satın aldıklarında içerisinden çıkan evrakları kaybetmemelerini ve o evraklar üzerinde yazan servis numaralarını aramalarını tavsiye ediyorlar.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2022, 23:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30