‘Falname’ sergisi sanatseverlerle buluştu

Sanata ve sanatçıya desteğini sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, son olarak Eskişehirli minyatür sanatçısı Bora Uluyol’un birbirinden özel eserlerini bir araya getirdiği ‘Falname’ sergisini Odunpazarı’nda sanatseverlerle buluşturdu. 

‘Falname’ sergisi sanatseverlerle buluştu

Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda açılışı gerçekleşen sergiye Eskişehirliler büyük ilgi gösterirken, sanatçı Bora Uluyol yaptığı konuşmada Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür etti.

Uluyol “Minyatür alanında çıktığım geçmişe yolculukta, sınırlı kaynaklara sahip geleneksel sanatlarımızdan biri olan minyatür konusunda, uzun zamandır gündeme gelmemiş Falnameleri ve diğer eski eserleri inceleyip bunlardan esinlenerek kendi yorumumla yeni çalışmalar tasarladım. Falnamenin anlamı geleceği önceden bildirmeye, yorumlar yapmaya yönelik tasarlanan, İslam dünyasında yaygın olarak kullanılan resimli metinlerden oluşan kitaplardır. Sergimde İslam ve İslam öncesi mitolojisi, ulu kişilerin hikayeleri, kuyu hikayeleri, gezegenlerin hikayeleri gibi birçok farklı çalışmayı göreceksiniz. Bu sergiyi açmamda bana destek olan Sayın Yılmaz Büyükerşen ve tüm belediye personeline teşekkür ediyorum” dedi. 

 Bukrat, Hz. Meryem, Mars, Su İnsanları, Hz. Zekeriya, Cehennem gibi özel eserlerin sanatseverlerle buluştuğu sergide, açılışın ardından Eskişehirliler dikkatle eserleri inceledi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30