Fatih Belde Evi açıldı

Tepebaşı Belediyesi’nin en beğenilen projelerinden olan Belde Evleri’ne yenileri eklenmeye devam ediyor. Fatih Mahallesi’ne kazandırılan Fatih Belde Evi’nin resmi açılışı vatandaşların yoğun katılımı gerçekleştirildi.

Fatih Belde Evi açıldı

Tepebaşı Belediyesi’nin aile sıcaklığında ortamları ile en beğenilen projelerinden olan Belde Evleri’ne yenileri eklenmeye devam ediyor.

Son olarak Fatih Mahallesi’nde hizmete sunulan Fatih Belde Evi’nin resmi açılışı yoğun katılım ile gerçekleşti. Mertkan Sokak, No: 6’da gerçekleştirilen açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri, Fatih Mahallesi Muhtarı Ahmet Yemenici, Almanya’dan kentimize gelen Hamburg Türk Basın Birliği’nden konuk gazeteciler ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Muhtar Yemenici, “Bu Belde Evi’ni mahallemize kazandıran Sayın Ahmet Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Şüphesiz gençlere, kadınlara, çocuklarımıza bu Belde Evi’nde kültürel ve sosyal anlamda büyük katkılar sağlanacaktır. Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Hamburg Türk Basın Birliği üyesi ve Elbe Express ve Güneş Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Coşkun Coştur da törende heyet adına bir konuşma yaparak, “Biz Hamburg Türk Basın Birliği olarak buradayız. Kısa süre içinde belediyenin çalışmalarını izleme imkanımız oldu. Eskişehir’de bulunmaktan, burada olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Çünkü bu süre içerisinde Eskişehir’in çehresindeki gelişmeleri görme şansım oldu. Gerçekten Türkiye’de model belediyeciliği ben burada görüyorum. Gerçekten Mustafa Kemal’in söylemiş olduğu çağdaş medeniyetleri yakalama anlamında burada ciddi adımların atıldığını görüyorum, çok gurur duyduk. Bence Eskişehir kendini şanslı hissetmeli, böyle çok değerli başkanları olduğu için. Biz de onlarla gurur duyuyoruz. Sizlere konuk olmaktan çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da heyecan ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Her Belde Evi açılışında heyecanım yüksek oluyor. Fatih Mahallemizde 28. Belde Evi’ni açıyoruz. Yaklaşık 10 tane de Deneyimli Kafe’miz var. Yani 38 tane böyle önemli merkezimiz var. Tabi ki burada Belde Evi çalışmaları önceden başladı, bir takım kurslar devam ediyor. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Mahallemizin kadınlarına, çocuklarına, büyüklerine hayırlı olsun” dedi.

Milletvekili Süllü ise konuşmasında, “Belediyelerimiz böyle güzel projelerle içimizi ısıtmaya devam diyor. İçeriyi gezdim, çok güzel bir merkez olmuş. Tepebaşı’nda yaşayan sakinler çok şanslılar. Böylesine bir belediye başkanına sahip olmak her beldeye kolay kolay nasip olmaz açıkçası. Kutluyoruz başkanımızı; hakikaten, ‘Tepebaşı’nda hayat var’ dedirtecek projelerine devam ediyor. Özellikle de Belde Evleri’ni çok önemsiyoruz, CHP belediyecilik anlayışında. Kadınlarımız el emeklerini değerlendiriyor, çocuklarımız burada… Ama daha da önemlisi sosyalleşiyorlar. Birbirleri ile iletişim kurabiliyorlar, bu çok daha önemli. Bu nedenle Sayın Ahmet Ataç Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mahallemize hayırlı olsun, buradan çok güzel işler çıkacağına eminim” diye konuştu.

Daha sonra Başkan Ataç ve davetliler, Fatih Belde Evi’nin açılış kurdelesini kesti ve merkezi gezdi. Başkan Ataç Belde Evi’nde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler alırken, mahalle sakinleri de teşekkürlerini iletti.

BELDE EVLERİ 17 YAŞINDA!

Açılışın ardından 2001 yılında hayata geçirilen ve 17. yılına giren Belde Evleri projesi hakkında da bir değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, “Belde Evleri’nin 17. yaşını kutluyoruz, hepimize hayırlı olsun. İlkini 2001 yılında Fevzi Çakmak'ta açmıştık. Bugün bu rakam 28’e ulaştı. Belde Evleri’nin yapılmasındaki ana amaç, kadınlarımızı evden çıkararak üretken, aile içinde daha yararlı bir konuma getirmekti. El becerilerini geliştirirken yeni şeyler öğrenmelerini sağlıyor, spor yaparken de sosyalleşmelerine katkı veriyoruz. Belde Evleri’nin tamamında yapılan sosyal etkinlikler, düzenlenen eğitimler ile sadece kadınlarımızın da değil, erkeklerimizin, çocuklarımızın ve emekli vatandaşlarımızın vazgeçilmezi haline geldi. Henüz Belde Evi bulunmayan mahallelerimizden de çok yoğun istek alıyoruz. Vatandaşlarımız bizim baş tacımız. Onlar için Belde Evleri’nin sayısını artırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30