Fidanlarını Mehmetçik Ormanı'nda toprakla buluşturdular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Kasım 2019 tarihinde ilan ettiği 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Eskişehir'de "Geleceğe Nefes Cumhuriyet'e Nefes" 100'üncü yıl Cumhuriyet Ormanları’ kuruyoruz programı gerçekleştirildi.

Fidanlarını Mehmetçik Ormanı'nda toprakla buluşturdular
banner127

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 2023 noktada ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek ve çevre değerlerini korumak amacıyla düzenlenen “Mehmetçik Ormanı” programına Anadolu Üniversitesi de destek verdi. Milli Ağaçlandırma günü etkinliğine Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Org. İsmail Güneykaya, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Eskişehir İl Jandarma Komutanı Tuğg. Erhan Demir, Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Sözen, Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zehranur Kaya, Eskişehir protokolünden isimler ve çok sayıda kişi katıldı.

Prof. Dr. Sözen: “Çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek en büyük sorumluluğumuz”

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Sözen ise yaptığı konuşmada Cumhuriyet'in 100'üncü yılında ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak erozyon kontrolünü teşvik ederek çevre değerlerini korumak amacıyla düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nün bu yıl daha da önem kazandığına dikkat çekti. Çevreye karşı duyarlı bir nesil yetiştirilmesinin Anadolu Üniversitesi için en büyük sorumluluk alanlarından biri olduğuna değinen Prof. Dr. Sözen, Anadolu Üniversitesi’nin “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” etkinliğinde yer almasının kurum kültürünün bir parçası olduğunun altını çizdi.

Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu öğrencilerinin yanı sıra başta Genç TEMA kulübü olmak üzere Anadolu Üniversitesi öğrenci kulüplerinden yüzlerce öğrenci  “Geleceğe Nefes Cumhuriyet'e Nefes” 100'üncü yıl Cumhuriyet Ormanları fidan dikme etkinliğine katılarak fidan dikimi gerçekleştirdi. Etkinlik, katılımcıların fidanları toprakla buluşturmasıyla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2023, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30