Genç girişimciler yetişiyor

Eskişehir  Sanayi Odası ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu, Eskişehir’de  girişimciliğin büyütülmesi, daha çok kişinin girişimci ve sanayi sektöründe  kendi işinin sahibi olması için sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini ekledi.  ‘İşin Erbapları Projesi’ kapsamda Turgut Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sanayicilerle bir araya geldi ve girişimcilik serüvenlerini ilk ağızdan dinlediler. 

Genç girişimciler yetişiyor
banner127

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Başkanı  Melih Turan, Alper Çelebi Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Alper Çelebi ve Tekniker Makine Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Erşahin, ESO Danışmanı Bekir  Şahin Tütüncü’nün katılımı ile Turgut Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Konferans Salonunda düzenlenen panele öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. 

Hayata  önde başlıyorsunuz

Panelin  açılışında konuşan ve öğrencilerin sorularını yanıtlayan ESO Başkanı Celalettin  Kesikbaş, “Bugün karşımda gözleri ışıl ışıl, hayata hemen atılmaya hazır genç  kardeşlerimi gördüğüm için çok mutlu oldum. Sizlere öğüt vermeyecek sadece  birkaç konuda dikkatinizi çekmek niyetindeyim. Hangi mahalleden ya da hangi  ortamdan geldiğiniz önemli değil. Önemli olan başarıya ne kadar odaklı  olduğunuz, ders ve okul performansınızdır. Bir diğer önemli konuda iyi insan  olabilmenizle alakalı. Gelecekle ilgili planlarınız ve bunlar için ne kadar  çaba harcamanız gerektiği bilincine de sahip olmanız lazım.  Unutmayın ki  fırsatlar insanın önüne defalarca kez çıkmıyor. Okuduğunuz okulun kıymetini  biliyor olmanız ise önemli bir diğer konu. Bir meslek lisesinde okumak sizi  hayata bir adım önde başlatıyor” dedi. 

Kendine  güven her şeyin başı 

 Panelde söz alan ve ‘bizim en çok sizin gibi gençlere ihtiyacımız var’ diyerek kendi  girişimcilik serüveni anlatan Tekniker Makine Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Erşahin, “Üniversiteden mezun olduktan sonra şantiye şefliği, elektrik  mühendisliği ve bir dönemde öğretmenlik yaptım. Ama sonrasında bir cesaret  organizede bir fabrika kurarak girişimci oldum. 60 kadar mesai arkadaşımla  birlikte güzel işler yaptık. Fakat sonrasında bazı öngörülemeyen sebeplerden  dolayı işler iyi gitmedi. Herkes bana bırak yapma, kaç git dedi. Ama ben  kaçmadım. İşleri yeniden yoluna koydum. Şimdi yüksek tonajlı işler yapıyorum.  Bunu kendime olan güvenim sayesinde başardım ve inanıyorum ki sizlerde  kendinize güvenirseniz çok başarılı olacaksınız. Bir tek önemli olan şey var.  Kendinize inanmanız ve sistem içinde eğitiminizde başarılı olmanız. Bizim  sadece mavi yaka çalışana ihtiyacımız yok girişimcilere de çok ihtiyacımız var” dedi. 

Sanayi ülkemizin temel direğidir

 1997 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra çalışma hayatına altıladığını belirten  ve bugün gelinen noktada konusuna hâkim ve girişimci gençlerin mutlaka  sektörlerde olması gerektiğinin altını çizen Alper Çelebi Makine Yönetim Kurulu  Başkanı Hamit Alper Çelebi, “Mesleki okullardan mezun olduktan sonra mutlaka  kendi mesleğinizi yapmanız çok kıymetli. Diğer yandan alanınızda kendinizi  geliştirdiğiniz sürece hayata ve iş dünyasına o kadar değer katacaksınız.  Biliyorsunuz, sanayi ülkemizin temel direğidir. Bir ülkenin sanayisi ne kadar  gelişmiş olursa insanlar o kadar refah seviyesine ve yaşam kalitesine sahip  oluyor. Bu anlamda da tabi sanayi teknolojisinin de gelişmesini sağlıyor. Bunu  sağlayacak sizlersiniz” diye konuştu.  

İyi ilişkiler kurmak gerek

 TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Melih Turan, 3 farklı alanda iş  hayatının içinde olduğunu ifade etti. Sanayi ve hizmet sektörü gibi farklı iş  kollarında olsa da ortak noktanın yılmadan çalışmak ve iyi ilişkiler kurmak olduğuna değinen Turan, “Çevreniz ile olan ilişkilerinizi en üst seviyede tutmak iş hayatında fazlasıyla gerekli. Bugünün söylemiyle kaliteli bir network  işin başında geliyor. Diğer yandan girişimci cesareti denen şey mutlaka  ayakları yere basan bir anlayışla ilerlemeli. Meslek lisesinde okuyan  arkadaşlarım bu noktada daha şanslı çünkü aldıkları eğitimlerin çoğu  girişimciliğe bir giriş gibi” yorumunda bulundu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30