Girişimci gençler kampta

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi ve KalDer işbirliğiyle düzenlenen Girişimcilik Kampı’nın ikincisi Han İlçesi’nde gerçekleştirildi. Kamplar, gençlerin yaratıcı fikirlerine yol göstermesinin yanı sıra genç işsizliğe de çözüm getirmeyi hedefliyor.

Girişimci gençler kampta
banner115

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında gençler, doğa ile iç içe 3 gün süren Girişimcilik Kampı’nda buluştu. İkincisi düzenlenen Girişimcilik Kampı’nda gençler, alanında uzman isimlerle bir araya geldi. Han ilçesinde yapılan kampta girişimcilik üzerine Han Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde eğitimler verilirken gençler aynı zamanda doğal ortama çadırlarını kurarak dolu dolu 3 gün yaşadı. Kampta gençlerin yemekleri ise Han Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Hanımeli Üretim ve İşletme Kadın Kooperatifi üyesi kadınlar tarafından ev yemeği olarak yapıldı. Gençler yöresel yemeklerin lezzetlerini tadarken doğal ortamın tadını çıkardı.

Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı da gençlerle bir araya gelerek başarı diledi. Kampın açılışına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın Kaynak, ESMEK Koordinatörü Yıldıray Öncül, KalDer Eskişehir Şubesi Genel Sekreteri Faruk Gülen katıldı. Açılışta konuşan Hale Kargın Kaynak, “Tematik kamplarla genç girişimciliği desteklemek istiyoruz. Çünkü ülkemiz genç işsizlikle karşı karşıya. Burada hem eğlenmek hem de yeni iş fikirlerinin ortaya çıkması çok önemli. Gençlik Merkezimiz de bu fonksiyonu üstlenecek. Her zaman sizlerle birlikteyiz” dedi.

KalDer Eskişehir Şubesi Genel Sekreteri Faruk Gülen de gençlere başarılar diledi. Kampın ilk sunumunu Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Avni Barış Baraz yaptı. Baraz, “Girişimcilikte Yeni Fırsatlar” konusunda gençlere bilgiler aktarırken TOBB Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak kadın girişimciliği ve gençlik üzerine, problem çözme teknikleri konusunda İbrahim Saçkan, insan kaynakları süreç yönetimi konusunda Gamze Deniz, Tea&Talks etkinliğinde ise serbest danışman Banu Akın gençlerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Kampta ayrıca Bülent Özdoğan iletişim teknikleri üzerine özel bir sunumla keyifli anlar yaşanmasını sağladı.

Gençler, Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının birlikte Yazılıkaya Anıtı önünde sahnelediği Kybele adlı oyunu da izleme imkanı buldu. Öte yandan kamp boyunca gençler kooperatifin oluşturduğu Lavanta Sabun Atölyesi’ni de ziyaret etti. Hanımeli Üretim ve İşletme Kadın Kooperatifi Başkan Yardımcısı Sevgi Şanlı, kadınların kooperatifleşme sürecini gençlere anlattı. Ayrıca ilçede bulunan tarihi hamam ve müze, yeraltı şehri ile Yazılıkaya bölgesini de rehber eşliğinde gezen gençler, eğitimin yanı sıra sosyalleşmenin de yeni bir şekli olan bu kampın çok faydalı geçtiğini belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ettiklerini belirttiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30