İlaçlama çalışmaları devam ediyor

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ilaçlama ekipleri çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

İlaçlama çalışmaları devam ediyor
banner127

Kışlak mücadelesi kapsamında merkez mahallelerde bulunan 3200 rögar ve temiz su gideri her biri en az üçer kez termal fog (sıcak sisleme) ile ilaçlayan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ilaçlama ekipleri, havaların ısınmaya başladığı mart ayında daha sağlıklı ve sineksiz ve rahat bir yaz geçirmek için; özellikle çöp, rögarlar, su birikintileri, kanallar, süs havuzları, boş arsalar ve parklarda larvasit çalışmalarına hız verecek.

İlaçlama ekipleri gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmalarında teknolojiyi de yakından takip ediyor. Ekipler ilaçladığı rögar, su birikintisi, süz havuzu, ya da arsalarda üreme kaynağı olabilecek bölgeleri tabletlerle sisteme giriyorlar ve hangi kaynağın sezon boyunca kaç kere ilaçlanması gerektiğini, kaynağın bir sonraki ilaçlamasının ne zaman olacağı takip ederek zamanında ve programlı bir çalışma gerçekleştiriyorlar.

İlaçlama çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) onaylı ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlandırılmış, insan sağlığına zararı olmayan çevre sağlığı grubu ilaçlar kullanılmaktadır.
İlaçlama ekibinin başında 1 İlaçlama Mesul Müdürü (Ziraat Mühendisi) bulunmakta ve 11 Biyosidal Ürün Uygulayıcısı eğitimi almış işinin uzmanı uygulayıcı ile ilaçlama çalışması yıl boyu devam etmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30