İnönülü kadınlar emeklerini sergiledi

‘Şehir Eğitir’ sloganıyla yaşam boyu öğrenme felsefesini benimseyen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve kırsal ilçelerde açtığı 16 ESMEK Eğitim Merkezi ile vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu kapsamda İnönü ESMEK Eğitim Merkezi’nden faydalanan kadınların emekleri de Haller Gençlik Merkezi’nde özel bir sergide bir araya geldi.

İnönülü kadınlar emeklerini sergiledi
banner127

 2001 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in talimatlarıyla “Her Ev Bir Atölye” mottosu ile eğitim faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar 670’ten fazla branşta 270 binin üzerinde vatandaşa ücretsiz hizmet vererek eğitimde markalaşan ESMEK, yalnızca kent merkezinde değil, kırsal ilçelerdeki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda 2021 yılında İnönü’de hizmet vermeye başlayan ESMEK’in resim kursundan ücretsiz olarak faydalanan kursiyerlerin büyük emeklerle hazırladıkları resimler de Haller Gençlik Merkezi’nde sergide bir araya getirildi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Genel Sekreter Ayşe Ünlüce, belediye bürokratları ve İnönülü vatandaşların katılımı ile açılışı gerçekleşen sergide Başkan Büyükerşen kadınlarla birlikte sergiyi gezdi. Açılış konuşmasında kadınlarla gurur duyduğunu ifade eden Büyükerşen “ESMEK kent merkezinde önemli çalışmalara imza atarken, kırsal ilçelerden de yoğun talep alıyorduk. Özellikle kadınların ve çocukların ESMEK’lere ihtiyacı olduğunu düşünerek ilçelerimizde de hemen yapılanmaya gittik. Şu an 8’i kırsalda olmak üzere 16 ayrı merkezle toplam 20 bin kişiye hizmet veriyoruz. Bu merkezlerden biri de 2021 yılında İnönü’de açtığımız İnönü ESMEK Eğitim Merkezi. Arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre 2 yılda 1500’ün üzerinde vatandaşımıza dokunmuşuz. Bu dönemde 17 branşta 350 kayıtlı kursiyerimiz var ilçemizde. Bu sayılar birer rakamdan öte aslında bizim için kadınların, çocukların, gençlerin boş vakitlerini verimli şekilde değerlendirmek istediklerinin bir ispatı. Ben kurslarımıza ilgi gösteren tüm İnönülülere teşekkür ediyorum. Bugün de resim kursumuzdan faydalanan kadınların eserlerini Haller Gençlik Merkezi’nde Eskişehirliler ile buluşturuyoruz. Emekleriniz için hem sizleri hem de eğitmenlerinizi kutluyor, bu sergilerin devamını diliyorum” dedi.

 Başkan Büyükerşen’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne kendilerine bu imkanı verdiği için teşekkür eden İnönülü kadınlar ise tüm Eskişehirlileri ESMEK’e davet ettiler.

Sergi 20 Kasım tarihine kadar Haller Gençlik Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30