Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Bütçe çalışmaları sürüyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin pilot il olduğu Türkiye'de Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve Bütçelemenin Uygulanması Projesi kapsamında “Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve Bütçeleme Analizlerinin Bulgularına Yönelik Yerelde İstişare Toplantıları” gerçekleştirildi.  

Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Bütçe çalışmaları sürüyor
banner127

 Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin dört pilot kurumdan biri olduğu, nihai faydalanıcısının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, eş yararlanıcısının T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, uygulayıcı ortağının ise Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin (UN Women) olduğu bir Avrupa Birliği Projesi olan "Türkiye'de Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve Bütçelemenin Uygulanması” projesinin Eskişehir'deki çalışmaları paydaşlarla buluşuyor.

 Bu kapsamda “Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve Bütçeleme Analizlerinin Bulgularına Yönelik Yerelde İstişare Toplantıları” Eskişehir’de gerçekleştirildi.

 Bir otelde düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, ilçe belediyelerinden temsilciler, Eskişehir Kent Konseyi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Mültecileri Destekleme Derneği (MUDEM) başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı. Açılış konuşmasını yaparak katılımcılara seslenen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın, öğrenen bir şehir olarak programa katılmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Kadın erkek eşitliği için çalışmaların devam edeceğini belirten Kargın, toplantının tüm katılımcılarına teşekkür etti.

 Açılış konuşmalarının ardından BM Kadın Birimi Program Koordinatörü Mustafa Çadır, "Türkiye'de Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve Bütçelemenin Uygulanması” ve “Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve Bütçeleme Analizlerinin Bulgularına Yönelik” bilgileri katılımcılarla paylaştı. Toplantıda ayrıca Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı hizmetlerine yönelik fikir alışverişi yapıldı ve öneriler de paylaşıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30