Kadınlar ve çocuklar insanlığa emanettir

Özlem Ünalır: "Şiddet uygulayanları en ağır şekilde cezalandırmak çok önemli olsa da, esas önemli olan şiddeti uygulanmadan önce engelleyebilmektir. Bunun toplumun her ferdini bilinçlendirmekten geçtiğini biliyor ve çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz."

Kadınlar ve çocuklar insanlığa emanettir
banner115

AK Parti Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Ünalır, Emniyet mensuplarının sunumlarıyla gerçekleşen programa katılarak, kadına şiddete yönelik ve uyuşturucuyla mücadele kapsamında uygulanan uygulamalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Özlem Ünalır şu ifadeleri kullandı:

“KADES uygulaması İçişleri Bakanlığı tarafından kadına şiddete karşı yapılmış bir uygulamadır.  KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır. Devletimiz ile birlikte ülkemizin ve şehrimizin hanımlarının her daim yanındayız. KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar. Ayrıca UYUMA programıda teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek amacıyla kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır

Şiddet uygulayanları en ağır şekilde cezalandırmak çok önemli olsa da, esas önemli olan şiddeti uygulanmadan önce engelleyebilmektir. Bunun toplumun her ferdini bilinçlendirmekten geçtiğini biliyor ve çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz. Milletimizin ve şehrimizin her ferdi bizler için ayrı önem taşımaktadır. Devletimiz vatandaşlarımızın her daim yanındadır. Kadınlar ve çocuklar, insanlığa emanettir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30