Kamu yararına yönlendirilmeli

Metin Nurullah Sazak: "Devletlerin, kurumlarını, vatandaşlarını ve kimliklerini koruyabilmeleri için verileri kendileri iyi analiz edebilmeli, toplumsal dönüşüm içerisinde ortaya çıkan zaaf ve değişimleri kamu yararına yönlendirilmelidir."

Kamu yararına yönlendirilmeli
banner115

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, devam eden bütçe görüşmeleri sırasında Kişisel Verileri Koruma Kurumu bütçesi üzerine MHP Grubu adına söz aldı.

Sözlerine “Pençe-Yıldırım” operasyon bölgesinde, PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet ve Türk milletine baş sağlığı dileyerek başlayan MHP’li Sazak, ülkemizde kişisel verilerin korunmasına dair düzenlemelerin tam zamanında başlandığını vurguladı.

Kişisel Verileri Koruma Kurumunun günümüzdeki en önemli çalışmasının toplumda farkındalık oluşturması üzerine olduğunu belirten Milletvekili Sazak, “Kanunlarla korunmaya çalışılan kişisel verinin kredi kartı bilgilerinden, arkadaş ortamında çekilen bir fotoğrafa kadar uzandığının bilinmesi her vatandaşın farkında olması gereken kavramlardır. Bugün, bir sitede aidat borcunun ortak alanlarda ifşa edilmesi, kişisel bilgilerin paylaşımı sayılarak Kişisel Verileri Koruma Kanunu'nu ihlal etmektedir. Gelişen dünyada kültürümüzü muhafaza etmekte ne kadar zorlandığımızın bir göstergesi de maalesef bu tür değerlerin toplumsal norm ve geleneklerle korunamayıp, kanuna ihtiyaç duyacak kadar bozulmuş olmasıdır. Hâlbuki; ahilik, imece kavramları ve gücendirmeme Türk toplumunun yapısının harcıdır.” dedi.

Konuşmasında devletler kadar vatandaşlara da sorumluluk düştüğüne değinen Milletvekili Sazak, “Devletlerin, kurumlarını, vatandaşlarını ve kimliklerini koruyabilmeleri için verileri kendileri iyi analiz edebilmeli, toplumsal dönüşüm içerisinde ortaya çıkan zaaf ve değişimleri kamu yararına yönlendirilmelidir.” dedi.  

“Kimliği, yönelimleri, sevdikleri, satın aldıkları, merak ettikleri, korktukları hepsi bir şekilde analiz edilebilen insanın, analiz edenler tarafından istediği şekilde yoğurulması hiç de zor olmamalıdır” diyen MHP’li Sazak insan fıtratının yoğurulup şekillenebildiğine dikkat çekti. 

Toplum 5.0 dönüşümünün yaşandığı yeni "süper akıllı toplum" modelinde Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusunun avantajlarını kullanması gerektiğini savunan Sazak, “Sağlam bir altyapı ve güvenlik duvarıyla ulusal sistemi kurularak bu toplum modelinin oluşumunda kendi kurallarıyla oynayan en başat oyuncu olmalıdır.” dedi.

Türkiye’nin e-Devlet, e-Nabız ve “Hayat Eve Sığar” uygulamaları ile büyük hizmetler sağladığının altını çizen Milletvekili Sazak “Devletine güvenen bir millet bu güvenle halkını istikrarla başarıya götüren bir devletle ülkemizin hak ettiği, Hakk'ın vadettiği günleri yakında göreceğimize inancımız tamdır.” diyerek son verdi. 

Sazak'ın konuşmasını MHP ve AK Parti sıraları alkışlarla karşılık verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30