Kazım Kurt'un seçim afişi gündem oldu! Onun bu halini hiç görmediniz

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un 28 yıl önceki seçim afişi dikkat çekti.

Kazım Kurt'un seçim afişi gündem oldu! Onun bu halini hiç görmediniz
banner127

 1995 yılında CHP'den 2'nci sıra milletvekili adayı olan Kazım Kurt'un seçim afişi, görenleri hayrete düşürdü. Gençliğinden halini görenler Kurt'un değişimine inanamadı. 'Çocuklarımızın geleceği için bir daha düşün!' sloganıyla yayınlanan afişte yer alan küçük çocuğun ise, bugün 33 yaşındaki bir çocuk babası olan Mert Albayrak olduğu öğrenildi.

KURT'UN SİYASET HAYATI

 1976 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden bu yana siyasetin içinde aktif olarak yer alan Kazım Kurt, 1995 yılında 2'nci, 1999 yılındaki seçimlerde ise 1. sırada milletvekili adayı oldu. Ancak CHP'nin barajı geçememesi nedeniyle milletvekili olma şansını kaybetti. 

PARTİDEN DEFALARCA İHRAÇ EDİLDİ

 1999 yılından sonra CHP’de yaşanan tartışmalar ve gelişmeler üzerine, aday yapılmayacağını bildiği halde usulen müracaat ettiği CHP’den disiplin tartışmaları nedeniyle bir dönem uzak kalan Kurt, 2004 belediye seçimlerinde partinin aday listesini seçim kuruluna verememesini eleştirmesi ve parti yetkililerini eleştiren konuşması nedeniyle partiden ihraç edildi. Parti içindeki sürtüşmeler nedeniyle bir dönem parti çalışmalarından uzak duran Kazım Kurt, 2007’den sonra parti çalışmalarına tekrar katıldı. Çok ciddi mücadelelerden sonra merkez ilçe kongresini kazanan ekibin içinde yer alan Kurt, merkez ilçe kongresini kazanmadan önce bir kez daha partiden ihraç edildi. 2008 yılının sonuna doğru Eskişehir Büyükşehir belediye meclisine girme kararı alan Kurt, bir grup arkadaşı ile birlikte DSP listelerinden aday oldu. Belediye meclis üyesi olduktan sonra belediye meclisinde başkan vekili olarak görevine devam eden Kurt, yönetmelik gereği aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı oldu.

SEÇİMLE GELEN İLK KENT KONSEYİ BAŞKANI OLDU
 O dönem yönetmelik değişmesi sonucu kent konseyleri başkanlarının seçimle belirlenmesi gündeme geldi. Kazım Kurt, usulüne uygun bir seçim sonucu göreve gelen ilk kent konseyi başkanı olarak tarihe geçti. Belediye meclis üyesi olarak gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardan sonra 2011 seçimlerinde CHP’den 2. sırada milletvekili adayı olan Kurt, seçimlerin başarılı olmasıyla meclise girmeye hak kazandı. Vekillik sürecinde gerçekleştirdiği çalışmalarla Eskişehir tarihinin en başarılı milletvekili olarak tüm siyasi parti temsilcilerinin beğenisini kazanan Kurt, CHP’nin birleştirici gücünü bir kez daha kanıtladı. 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde bir ilke imza atarak, ilçe belediye başkanlığı için milletvekilliğinden istifa eden tek vekil olan Kurt, sergilediği davranışla Eskişehir sevdasını bir kez daha gözler önüne serdi. Başarılı bir seçim süreci sonunda 2014 yılında Odunpazarı Belediye Başkanı seçilen Kurt, belediye başkanlığı ile siyasi yaşamına yeni bir pencere açtı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30