Kimse kimseyi buna zorlayamaz

Pınar Turhanoğlu Gücüyener: “Demokrasi CHP’nin dilediği gibi eğip bükebileceği baskısına kılıf yapabileceği bir kavram değildir. Baskı, meclisin gündem görüşmeleri bittiği halde meclisten ayrılamayacağınızı iddia eden kişi/kişilerin yaptığıdır.”

Kimse kimseyi buna zorlayamaz
banner115

AK Partili Pınar Turhanoğlu Gücüyener kişisel sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 

Şehit ailesine küfür eden Lütfü Türkkan için MHP ve AK Parti Tarafından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında verilen kınama deklarasyonuna CHP'li üyelerin ret oyu vermesini eleştiren Gücüyener açıklamalarında şu ifadeleri yer verdi;

“Meclisi terk etmek hakarettir, demokratik değildir diyeceksiniz. Aynı gün içinde meclis başkanı meclis üyesini isterse atar diyeceksiniz. Vatan toprağından bahsedecek ama şehit ailesine küfür eden vekili kınayalım oylamasına red vereceksiniz.

İsteyen istediği yerden istediği zaman ayrılır. Kimse kimseyi istemediği bir yerde bulunmaya zorlayamaz. Kişinin istediğinde ayrılamayacağı yer ancak özgürlüğünün kısıtlandığı yerdir/hapishanedir.

Hiçbir kimse “vatan toprağı satma” gibi yakışıksız bir ifadeyi dinlemeye zorlanamaz. Konuşan kişi susturulmaya çalışılmadığı, konuşmasına engel olunmadığı sürece ifade özgürlüğünün zedelendiği iddiası ile konuşmasını dinlemeye zorlamak baskıdır.

Baskı, meclisin gündem görüşmeleri bittiği halde meclisten ayrılamayacağınızı iddia eden kişi/kişilerin yaptığıdır. Demokrasi CHP’nin dilediği gibi eğip bükebileceği baskısına kılıf yapabileceği bir kavram değildir.”
 

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2021, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30