Konkordato nedir?

Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(ESMMMO)Tarafından üyelerine yönelik sektörel bilgilerin içerdiği seminerler zincirine bir yenisi daha eklendi.

Konkordato nedir?

Katılımın beklenenin üzerinde olduğu seminerde hukuki ve mali boyutları ile Konkordato konusu masaya yatırıldı. Her ay belirlenen tarih ve saatlerde bu tür eğitim seminerlerinin devam ettiğini belirten oda yönetim kurulu başkanı Neşet Ertoy “Konkordato, bir nevi daha önce var olan iflas ertelemelerinin yerine 28 Şubat 2018 tarih ve 7191 sayılı kanun ile getirilen ve içinde bulunduğumuz piyasa koşullarında firmalara kurtarma reçetesi olabilecek bir düzenlemedir. Yapılan düzenlemeyle, mali açıdan zor durumda kalan, dürüst borçluya faaliyetine devam ederken, alacaklıların bir kısmı ile anlaşması şartıyla, borçlarını belirli bir plan dâhilinde erteleyebilme imkânı getirilmesi amaçlanmıştır ”dedi.


Düzenlemeden hem şirketlerin hem de şahıs firmalarının yararlanabileceklerini hatırlatan başkan Ertoy “Odamız bünyesinde düzenlenen bilirkişi temel eğitimlerimizin yeni dönemi başlıyor. Önümüzdeki yılın bilirkişi temel eğitim başvuruları 05-30 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl bilirkişilik listelerine kayıt olmak isteyenler, temel eğitim belgelerini bu tarihe kadar almış olmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.
Düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Birol Yıldız ile Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Ahmet Karakocalı, Konkordato’nun mali ve hukuki boyutları hakkında oda üyelerini bilgilendirdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2018, 02:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30