Kore mutfağından 'Kimbap' yapımını öğrendiler

Anadolu Üniversitesi, Kore Gıda Tanıtım Enstitüsü (KFPI) ve Güney Kore Cumhuriyeti Tarım Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı (MAFRA) iş birliği ile dördüncüsü düzenlenen “Kore Mutfağı Uzmanlık Eğitimi Projesi” kapsamında “Kimbap” yapımı atölye çalışması, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı’nda gerçekleştirildi.

Kore mutfağından 'Kimbap' yapımını öğrendiler
banner127

 Proje koordinatörü Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sema Ekincek ve Eğitmen Jinny Hong’un yürütücülüğünde gerçekleşen atölyeye Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay ile beraber çok sayıda akademik ve idari personel katılım sağladı.

Proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ekincek: “Kore mutfağı atölyelerimiz devam ediyor”

 Kimbap yapım atölye çalışmasının proje koordinatörü Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sema Ekincek, Kore mutfağı atölyelerinin ikincisini kimbap yapıp atölyesi ile gerçekleştirdiklerini belirtti. Ekincek, Eğitmen Jinny Hong’un katılımcılara kimbap yapımını ayrıntılı bir şekilde anlatıp uygulamalı olarak yapım aşamasında katılımcılara yardımcı olduğunu aktardı.   

“Kimbap suşiye benzetilir ama çok farklı bir yemektir”

 Koreli Eğitmen Jinny Hong, kimbap yemeğinin suşiye benzetildiğini ancak çok farklı bir yemek olduğunu belirtti. Hong, en temel farkın suşi soğuk tüketilirken kimbapın sıcak tüketildiğini ve Kore mutfağına özgü bir yemek olduğunu sözlerine ekledi.

 Atölye çalışması sonunda katılımcıların yaptığı kimbap yemeklerinin tadımı gerçekleştirildi ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay tarafından katılımcılara katılım belgesi takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30