Küresel Amaçlar Atölyesi’ne katıldılar

Tepebaşı Belediyesi’nin iklim değişikliği ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği, “Tepebaşı İklim Sözcüleri” programı devam ediyor. İklim Sözcüleri son olarak Küresel Amaçlar Atölyesi’ne katıldı.

Küresel Amaçlar Atölyesi’ne katıldılar

Tepebaşı Belediyesi, insan ve çevre odaklı bir belediyecilik anlayışı ile kurum bünyesinde yürüttüğü iklim çalışmaları ve kurumsal yapılanması ile sürdürülebilir ve iklim dostu bir ilçe inşa etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

İklim Sözcüleri eğitim programı kapsamında son olarak Küresel Amaçlar Atölyesi gerçekleştirildi. Atölyede ‘Dünyamızı ve insanlığımızı tehdit eden global riskler?’, ‘WEF Küresel Riskler Raporu 2022’, ‘Paris İklim Anlaşması’, ‘Avrupa Yeşil Mutabakatı’, ‘Yeşil Mutabakat Eylem Planı’, ‘İklim Şurası’, ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’, ‘Küresel Amaçlar Ülkesi’ gibi konular, Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkilileri tarafından katılımcılara aktarıldı.

Etkinlikte 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı da incelendi. Katılımcılar gruplara ayrılarak 17 amaç üzerinden küresel sorunlar ve çözümleri üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Online eğitimler Youtube’da

Öte yandan İklim Sözcüleri eğitim programı kapsamında gerçekleştirilen Küresel Müzakereler ve Ulusal Politikalar ile Tepebaşı Belediyesi İklim Çalışmaları ve SECAP (Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı) adlı online toplantılar gerçekleştirildi.

WWF-Türkiye İklim ve Enerji Programı Uzmanı Sırça Sare Göğüş tarafından gerçekleştirilen Küresel Müzakereler ve Ulusal Politikalar etkinliği ile Tepebaşı Belediyesi yetkilileri tarafından gerçekleştirilen Tepebaşı Belediyesi İklim Çalışmaları ve SECAP başlıklı online eğitimler, Tepebaşı Belediyesi’nin, “tepebasibld” adlı Youtube kanalından izlenebiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30