Makam algınızı öğrenmek için MAMAT'a ulaşabilirsiniz

Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında geliştirilen ve 8 yaşından itibaren herkesin müzik algısı hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı olmayı hedefleyen “Anadolu Üniversitesi Makamsal Müzik Algılama Testi”nin (MAMAT)’a dileyen herkes ulaşabiliyor.

Makam algınızı öğrenmek için MAMAT'a ulaşabilirsiniz
banner127

MAMAT, Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozan Evrim Tunca yürütücülüğünde Dr. Öğr. Üyesi Ebru Kemalbay Eren, Doç. Esra Berkman ve Öğrenme Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Dr. Yusuf Zafer Can Uğurhan’ın katılımı, Prof. Dr. Şükrü Torun ve Prof. Dr. Evrim Genç Kumtepe'nin araştırmacı olarak yer aldığı uluslararası alanda henüz bir örneği olmayan “İnternet Tabanlı Makamsal Müzik Algı Testi” adı altında psikometrik test geliştirme yöntemleri kullanılarak geliştirildi. Geçerli, güvenilir ve pratik olan testin internet tabanlı olması, böylece uzaktan eğitim gerektiren durumlarda da kullanılabilmesi testin en önemli kazanımını oluşturuyor.

Testi Nasıl Uygularım?

Bu teste ulaşmak için Anadolu Üniversitesi web adresindeki ilgili bağlantıya //ana.do/3KU tıklayarak kayıt olmanız yeterli. Kayıt sonrasında, aynı aileden tüm bireyler tek bir hesaptan giriş yapabildiği gibi, öğretmenler de öğrencilerinin tümünü kaydederek onların gelişimlerini takip edebiliyor. Testin bu özelliği, açılış sayfasındaki "Kendim”, “Çocuklarım” ve “Öğrencim" seçenekleri ile sunulmakta. MAMAT’ın en kullanışlı özelliklerinden biri de kullanıcının dilediğinde ara verebilmesi ve tekrar hesabına girdiği zaman kaldığı yerden devam ederek testini tamamlayabilmesi.

Makamsal Müzik Algılama Testi’nin detaylarının aktarıldığı podcast yayınına ise https://www.youtube.com/@anadoluuniv adresinden erişilebiliyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2022, 21:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30