Okul servislerine sıkı denetim!

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte Eskişehir'de trafik ekiplerinin okul servisi denetimleri hız kazandı. Yapılan denetimlerde çeşitli kusurları bulunan servis sürücülerine ceza yağdı.

Okul servislerine sıkı denetim!
banner127

  Eskişehir'de yeni eğitim öğretim yılı döneminin başlamasıyla birlikte okul çevrelerinde huzur ve güvenliği sağlama amacıyla denetimler yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından okul çevrelerinde ve öğrenci servislerinde denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde kişilerin Genel Bilgi Tarama sorgulaması yapıldı. Şüpheli araçlar kontrol edildi ve trafik akışı yönlendirildi.

   Mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocuk ve gençlerimizin özellikle başta narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulması ve korunması, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülmesi amacıyla ilimiz genelinde denetim faaliyetleri başlatıldı.

  İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından internet kafeler, oyun salonları, marketler, kıraathaneler, tek dal sigara satılabileceği öngörülen yerler ve dilenen/dilendirilen çocukların denetlenmesine yönelik yapılan uygulama neticesinde aranması olan 2 şahıs hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. 535 şahıs sorgulanmış, 50 işyeri, 49 araç, 397 servis denetlenmiştir. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 12 araca toplamda 12 bin 911 TL idari para cezası uygulanmıştır.

  Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sorumluluk alanındaki okullarda trafik ve asayiş uygulaması kapsamında yapılan denetimlerde ise 70 okul servis aracı ile 77 okulun çevresi güvenlik önlemleriyle kontrol edildi. Ayrıca denetimlerde aranan 2 kişi yakalandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30