“Oyun” ve “Kraliçe Lear” filmleri ilgiyle izlendi

Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi ile Uçan Süpürge Vakfı iş birliği ile düzenlenen 1. Tepebaşı Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali kapsamında “Oyun” ve “Kraliçe Lear” filmlerinin gösterimi ile yapımcı ve yönetmeni Pelin Esmer’in söyleşisi gerçekleştirildi.

“Oyun” ve “Kraliçe Lear” filmleri ilgiyle izlendi
banner127

Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi ile Uçan Süpürge Vakfı iş birliği ile düzenlenen 1. Tepebaşı Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali kapsamında birbirinden değerli filmler ve ünlü isimler ile söyleşiler, Eskişehirliler ile buluşuyor.

Bu kapsamda ilk olarak “Oyun” ve “Kraliçe Lear” filmlerinin gösterimi ve yapımcı ve yönetmen Pelin Esmer’in söyleşisi, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapıldı. Gösterim ve söyleşiye, Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner, yönetmenler, yapımcılar ve sinemaseverler katıldı.

İlgiyle izlenen filmlerin ardından moderatörlüğünü Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner’in yaptığı “Oyun” ve “Kraliçe Lear”in yapımcı ve yönetmeni Pelin Esmer ile söyleşi gerçekleştirildi. Esmer, “Bu davet için teşekkür ederim. Uçan Süpürge daha da uçsun diliyorum. 25 sene uçtuysa daha da uçacaktır eminim. Ben nasıl yaptım? Aslında bir şekilde düşünmeden, bilinçsizce ve tutkuyla yapılabilecek bir şey yaptığımız. Burada yönetmen, sinemacı, yapımcı arkadaşlarımız da var. Yaptıklarımız akıllı, uslu insanların yapabileceği şeyler değil. Ama işte bir şekilde inatla, severek, isteyerek, acı çekerek, gülerek, ağlayarak benim de herhalde 20 sene falan oldu. Umarım sizin festivaliniz kadar daha uzun ömürlü devam ederim” dedi.

Daha sonra Pelin Esmer, katılımcıların sorularını cevaplandırarak, filmler üzerine sohbet gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30