Rahmi Çınar: "Köklerimiz Anadolu'nun kalbindedir"

Eskişehir'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Odunpazarı İlçe Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Rahmi Çınar: "Köklerimiz Anadolu'nun kalbindedir"
banner115

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantı, İlçe Başkanı Rahmi Çınar’ın açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti. Başkan Rahmi Çınar, Türkiye’nin temel değerlerinin tehdit altında olduğunu belirterek, "Yüz yıl önce Atatürk ve arkadaşları canını dişine takıp nasıl binbir zorlukla cumhuriyeti kurduysa biz de bugün aynı şevk ve heyecanla, aynı cesaretle onların kurduğu cumhuriyete sahip çıkmalıyız. Cesaret kelimesinin özellikle altını çizmek istiyorum. Çünkü artık korkma lüksümüz kalmadı." dedi. 

 Başkan Çınar konuşmasının devamında CHP’nin köklerinin Anadolu’da olduğunu vurgulayarak "Cumhuriyet Halk Partisi özü itibarıyla gariban Anadolu insanının partisidir. Anadolu insanının var olma mücadelesinin ve dünyaya meydan okumasının sembolüdür. Bu parti anadolunun ortasında, 'Ya istiklal ya ölüm' diyen anadolu insanı tarafından kurulmuştur. Köklerimiz Anadolu'nun kalbindedir. İkinci yüzyılımızda da Anadolu insanı bu sembolü tekrar hatırlayacak ve içinde bulunduğu bunalımlardan kurtuluşunu yine bizimle birlikte arayacak, kurtuluşu yine bizde bulacaktır’’ diye konuştu.

 Türkiye’nin yapay zeka, otomasyon ve blockchain gibi teknolojik devrimler karşısında da geri kaldığını ancak CHP iktidarında Türkiye’nin bu alanlarda önde gelen ülkelerinden biri olacağına inandığını ifade eden Başkan Çınar, şunları söyledi:

"Doğru fikir ve anlayışlar, farklı fikirlerin açıkça ve serbestçe konuşulabildiği ortamlarda doğar ve gelişir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diğerlerinden farklı ve bir adım öndeyiz. Çünkü farklı fikir ve görüşlerimizi özgürce açıklayabiliyoruz. Saygı çerçevesinde özgürce tartışabiliyoruz. Bizde biat kültürü yok, hiçbir zaman da olmadı. Bu çerçevede farklı fikirlerin saygıyla tartışıldığı, yapıcı eleştirilerin gelişmemize ve hatalarımızı görmemize yardımcı olduğu ve hep birlikte ortak akıl ile doğruları bulduğumuz biz danışma kurulu olmasını diliyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30