Sağlıklı Yaş Alma Okulu öğrencileri mutluluklarını paylaştı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) tarafından 60 yaş ve üzeri bireyler için spor, eğlence ve hareket atölyelerini kapsayan Sağlıklı Yaş Alma Okuluna büyük ilgi gösteren kıdemli vatandaşlar, etkinliklerle yaşam kalitelerinin arttığını ve çok mutlu olduklarını söylediler.  

Sağlıklı Yaş Alma Okulu öğrencileri mutluluklarını paylaştı
banner127

 2001 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in “Her Ev Bir Atölye” projesi ile başlattığı ve 670’ten fazla branşta 270 binin üzerinde vatandaşa ücretsiz hizmet vererek eğitimde markalaşan ESMEK, 7’den 70’e tüm bireyler için faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda ESMEK tarafından 60 yaş ve üzeri bireyler için spor, eğlence ve hareket atölyelerini barındıran “Sağlıklı Yaş Alma Okulu” deneyimli vatandaşlardan büyük ilgi görmeye devam ediyor. “Ahşap Boyama-Taş Boyama, Dijital Vatandaşlık (Temel Bilgisayar Kullanımı), Fotoğraf Çekim Teknikleri, Gold Pilates, Kara Kalem Resim, Seramik, Step-Aerobik, Yaratıcı Drama, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi ve Nefes” gibi 13 farklı kursa 60 yaş ve üzeri 157 kursiyer katılıyor.

 60 yaş üzeri kursiyerler etkinliklerle kendileri için yeni bir sayfa açıldığını ve çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Egzersizin yanında burada eğitim de alıyoruz, ufkumuz gelişiyor. Egzersizleri öğreniyoruz ve eve gidince aynısı yapıyoruz. Çok mutluyuz devamını dileriz.” dediler.  Eğitimlerin kendileri için çok değerli olduğunu belirten emekli Perihan Gürler (72), “Büyükşehir Belediyemizin bu etkinliklerinden çok memnunum. Jimnastik, step-aerobik gibi spor etkinliklerine katılıyorum. Yılmaz Büyükerşen hocamıza ve eğitmenlerimize çok teşekkür ederim.” dedi.

 Emekli esnaf Yaşar Topçu (66) da etkinlikler ile sosyalleşme imkanı bulduklarını belirterek, “İlk defa böyle etkinliklere katılıyorum. Yılmaz Hocamıza bizleri unutmadığı için çok teşekkür ederiz. Severek geliyorum.” diye konuştu.

 Emekli Nazife Nal (71) ise etkinliklere severek katıldığını ifade ederek, “Burada ruhumuz gençleşiyor. Spor yapıyorum, eğitimlere katılıyorum hatta korolarda da yer alıyorum. Bu imkânı bize sağladığı için Yılmaz Büyükerşen Başkanımıza ve ESMEK yetkililerine teşekkür ederim.” dedi.

Emekli Halime Güldalı (71) da etkinliklerin kendisine büyük fayda sağladığını belirterek, “Spor, nefes egzersizleri, atölyelerden gerçekten çok büyük fayda gördüm. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederiz. Bu etkinliklerin devamını diliyorum. Çok samimi sıcak bir arkadaşlık ortamı kurduk. Hocalarımızla spor yapıyoruz, atölyelerde çok güzel ürünler çıkarıyoruz. Çok memnunum ve herkese tavsiye ederim.” ifadelerini kullandı.

Etkinliklerin kendilerine önemli faydalar sağladığını belirten Mukaddes Özen ise, “Eğitmenlerimiz gerçekten çok bilgili ve ilgili. Bizi çok motive ediyorlar. Belediyemize çok teşekkür ediyorum. 60 yaş üstünde olan bireyler için bu gibi etkinliklerin düzenlenmesi çok kıymetli.” dedi. Fatma Zehra Altınsoy da etkinliklerin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Sağlığımız için bu etkinliklere katılmayı çok anlamlı buluyorum. Emek veren herkese çok teşekkür ederim. Devamını diliyorum.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30