Şehit Onur İlkhan İlkokulu öğrencilerinden depremzede arkadaşlarına anlamlı hediye

Şehit Onur İlkhan İlkokulu 2.sınıf öğrencileri deprem bölgesindeki arkadaşlarının yüzlerinde bir nebze tebessüm oluşturabilmek adına kendi tasarladıkları çantaları ve içerisine koydukları malzemeleri deprem bölgesindeki arkadaşlarına gönderecekler.

Şehit Onur İlkhan İlkokulu öğrencilerinden depremzede arkadaşlarına anlamlı hediye
banner127

Duygularını paylaşmak için İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'yi ziyaret eden minikler, keçeden yaptıkları çantaları kendileri tasarladılar. İçerisine de arkadaşlarının ihtiyacı olabilecek defter, kalem, kitap, akıl oyunları, oyuncak, boyama kitapları, kalemlik gibi ders ve eğlence materyalleri ile doldurdular.

Hediyeleri ve sınıf öğrencilerinin mektubundan söz eden sınıf öğretmeni Serpil Çalışır, "Bu fikir çocuklarımıza ait. Çantaların tasarımlarını kendileri yaptılar. Özenerek bu çantaları hazırladılar. Bize lazım olan onlara da lazımdır düşüncesiyle içerisini doldurdular. Birde deprem bölgesindeki arkadaşlarına mektup yazdılar... Mektupta, şunları yazdılar;

Sevgili Arkadaşım,

Biz Eskişehir Şehit Onur İlkhan İlkokulu 2/F sınıfı öğrencileriyiz. Bu zor günlerde senin ve ailenin üzüntüsünü paylaşıyoruz. Bütün dualarımız sizinle. Size tasarladığımız bu çantaları ve içindeki malzemeleri hediye olarak gönderiyoruz. Sizi çok seviyoruz. Her zaman yanınızdayız. Umarım bu çantanın içindeki eşyaları ve çantayı beğenmişsinizdir" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; "Yardımlaşmak çok önemli. Yardımlaşmanın özenerek yapılması daha da önemli. Sizlerde hediyelerinizi özenerek hazırlamışsınız. En güzel şeylerden biri iyilik yapmaktır. Bizi diğer varlıklardan ayıran insani duygularımızdır. Emeği geçen öğretmenlerime, sizlere, anne ve babalarınıza çok teşekkür ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yakın bir zamanda sizleri görmek beni çok mutlu etti. Bu vesileyle hem şeker bayramınızı hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum. Bu güzel kalbiniz gibi hayatınızda hep bayram tadında olsun. Ben şu an geleceğin cumhurbaşkanı, valisi, bakanı, öğretmeni, avukatı, doktoru ile konuşuyorum. Işıl ışılsınız. Sayenizde bugün çiçek açtık" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30