Senfoni Orkestrası İstanbul'da unutulmaz bir bayram yaşattı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında iki muhteşem konsere imza attı. 28 Ekim’de Eskişehir, 29 Ekim’de ise İstanbul’da sahne alan Senfoni Orkestrası etkileyici performansları ile unutulmaz bir bayram yaşattı.  

Senfoni Orkestrası İstanbul'da unutulmaz bir bayram yaşattı
banner127

 Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kutlamaları kapsamında ilk olarak 28 Ekim akşamı Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası’nın birlikte düzenlediği “100. Yıl Özel Konseri” Eskişehir Atatürk Kültür Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Senfoni Orkestrasının daimi şefi Ender Sakpınar yönetiminde, usta rejisör Murat Atak’ın sahneye taşıdığı anlatımlı konser, Ebru Kemalbay Eren yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çok Sesli Gençlik Korosu ve Devlet Opera ve Balesi’nin değerli konuk sanatçıları Nurdan Küçükekmekçi ve Ayhan Uştuk eşliğinde gerçekleşti. Konserin anlatımlı bölümlerinin metin düzenlemesini dramaturg Şafak özen üstlenirken, Şehir Tiyatrosu sanatçıları Gonca Yakut, Devrim Özder Akın, Çiğdem Altuğ, Özlem Boyacı, Mete Ayhan, Sinan Demirer ve Sermet Yeşil anlatımları ile etkileyici bir performans sergilediler.

 Senfoni Orkestrası Eskişehir konserinin hemen ardından 29 Ekim’de ise İstanbul’da düzenlenen etkinliklerden biri olan ve Zülfü Livaneli’nin projelendirdiği konserde konuk orkestra olarak sahne aldı. On binlerce İstanbullunun katıldığı ve Kadıköy Belediyesi’nce düzenlenen “100. Yıl Cumhuriyet Konseri”nde usta şef Rengim Gökmen yönetiminde, ses sanatçıları, Soprano Görkem Ezgi Yıldırım ve Zeynep Halvaşi ile bas Teyfik Rodos solist olarak yer aldılar.

 Caddebostan Etkinlik Alanı’ndaki konser Bağdat Caddesi’nde 5 ayrı noktaya kurulan dev ekranlardan da canlı yayınlandı. Livaneli’nin bestelerinin seslendirildiği konserde Senfoni Orkestrası performansıyla unutulmaz bir geceye imza attı.

 Livaneli de sahneden usta şef Rengim Gökmen, Senfoni Orkestrası, ses sanatçıları Görkem Ezgi Yıldırım, Zeynep Halvaşi ile Teyfik Rodos’a teşekkür etti.

 Muhteşem konser sonunda Livaneli ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası dakikalarca alkışlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30