Tarih Söyleşileri devam ediyor

Odunpazarı’nı tarihin, bilimin, kültür ve sanatın merkezi yapma iddiasını sürdüren Odunpazarı Belediyesi, Tarihi Bölge’de yer alan kitaplık ve galerilerde atölyeler, söyleşiler düzenlemeye devam ediyor. 

Tarih Söyleşileri devam ediyor
banner127

Türkiye’de modern müzecilik alanında yapılmış en iyi örneklerden birisi olarak gösterilen Yeşil Efendi Konağı’nda ikincisi düzenlenecek Tarih Söyleşileri’nde tarihçi Cezmi Karasu bir kez daha tarih severler ile bir arada olacak. 

“Kuruluşta Eskişehir” konulu söyleşi 22 Ocak Çarşamba günü saat 18:00’de, Yeşil Efendi Konağı’nda gerçekleştirilecek.

YEŞİL EFENDİ KONAĞI 

Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce kaldığı tarihi Yeşil Efendi Konağı, Odunpazarı Belediyesi tarafından Yeşil Efendi Konağı “Atatürk ile Bir Gün” teması ile Eskişehirliler ile birlikte tüm Atatürk hayranlarının hizmetine sunuldu. Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sürprizlerin de yer aldığı Atatürk ile Bir Gün Galerisi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde Yeşil Efendi Sokakta bulunuyor.

Yunan İşgali sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ü ağırlayan Yeşil Efendi Konağı, Kurtuluş 

Savaşı yıllarına ve Eskişehir’in kadim anılarına tanıklık etti. Odunpazarı Belediyesi ise bu değerli tarihi mirası halkın ziyaret edebileceği bir mekan haline dönüştürdü. Ziyaretçilerine 

Mustafa Kemal’in konakta ağırlandığı günün ona eşlik edercesine yaşatılabilmesi, anıların tazelenmesi ve kalıcı hale gelmesi; kısacası “Yeşil Efendi Konağı’nda Atatürk İle Bir Gün” yaşatabilmek için kurgulanan galeri, ‘Artırılmış Gerçeklik’ programıyla da desteklendi. 
 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2020, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30