Telafi ve indirim bekliyoruz

Eskişehir’in kırsal mahallelerinde yaşayan vatandaşlar ESKİ’nin bir uygulamasından dolayı oldukça şikayetçi. Aylardır su sayaçlarının okunmadığını ifade eden mahalle sakinleri bu süre içerisinde eski tarifeden kullandıkları suların zamlı yazılmasından korktuklarını ifade ettiler.

Telafi ve indirim bekliyoruz
banner127

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi personelleri Eskişehir’de kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşları kasıtlı olarak mağdur ediyor iddiası gündeme bomba gibi düştü. Tepebaşı bölgesinde bulunan bir kırsal mahallenin sakini en son su sayaçlarının yaz aylarında okunduğunu iddia ederek bu sorunun en kısa sürede giderilmesi gerektiğini söyledi. 

Mahalle sakini sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Eski tip su sayaçları kullanıyoruz. Faturalarımız her ay okunmuyor. En kısa 4-5 ayda bir okunuyor. Yeni yılda yüzde 20’lik bir zam geldi. Ben Ağustos ayından beri kullandığım suyun borcunu fatura yazılmadığı için ödeyemiyorum. 5 ay boyunca kullandığım suyun faturası bana 2022 yılı tarifesi üzerinden yazılacak. Merkezde oturan insanlar bu süre içerisinde kullandıkları suyu geçen yılın tarifesi ile ödediler. Ancak bize faturaları yazacak personel göndermeyen ESKİ bizi mağdur ediyor. İlk yazılacak faturalarda yüzde 20 indirim uygulansın ki hak yerini bulsun. Telafi ve indirim bekliyoruz. Lütfen sesimizi duyurun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30