Tepebaşı bir ilke imza attı! Atık kağıtlar ilk kez böyle dönüştürüldü

Tepebaşı Belediyesi Sukurusu Uygulama Merkezi’nde, atık kağıtların yeniden dönüşümü ile 2023 yılı için 5 bin adet tebrik kartı üretildi. 2009’dan bu yana üretilen tebrik kartı sayısı 165 bine ulaşırken, Başkan Ataç uygulamanın Türkiye’de tek olduğunu ifade etti.

Tepebaşı bir ilke imza attı! Atık kağıtlar ilk kez böyle dönüştürüldü
banner115

Tepebaşı Belediyesi, atık kağıtları yeniden dönüştürerek değerlendirirken, tebrik kartı kültürünü de yaşatmaya devam ediyor.

Sukurusu Uygulama Merkezi, belediyeden çıkan ofis atık kağıtlarının elde geri dönüşüm yöntemiyle, sanatsal değeri olan her biri farklı el yapımı kağıt üretimine dönüştüğü bir merkez olmayı sürdürüyor. Ofis ve doğa atıklarından geri dönüştürülerek üretilen Sukurusu kağıtları, 2023 yılı için de özel bir görsel ile hazırlandı. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da 14 yıldır gerçekleştirilen yılbaşı tebrik kartı üretimini incelemek üzere Sukurusu Uygulama Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

165 BİNE ULAŞTI 

 Ziyaretinde tebrik kartı uygulaması hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, yeni yıl kartlarının 14 yıldır geleneksel şekilde devam ettiğini kaydetti. Başkan Ataç, “Yılbaşı tebrik kartlarımızın sayısı bu yıl 5 bin adet oldu. 2009’dan bu yana geri dönüşüm ile ürettiğimiz kart sayısı da 165 bine ulaştı. Bu uygulama Türkiye’de tek. atık kağıdın yeni bir amaca dönüşmesi, aynı anda bir farkındalık da taşıyor. Bu çalışma çok değerli. Geçmiş yıllarda Köprübaşı’nda tebrik kartları satılırdı, o yılların sıcaklığını yaşayan vatandaşlarımız için de nostaljik bir duygu yaşatmış oluyoruz. Geri dönüşümün önemi ile birlikte kartlarımızda bu sene, ‘Eğitim, sanat ve siyasette aydınlık, özgür bir yıl’ temennisine yer verdik. Bu yıl da güzel bir kart oldu, emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Eline ulaşan vatandaşlarımızın da emek dolu bu kartları saklamasını diliyorum. Tüm hemşehrilerimin yeni yılı sağlık dolu ve aydınlık olsun” diye konuştu.

Her yıl özgün bir tasarım ile oluşturulan yılbaşı tebrik kartları, atölyede Tepebaşı Belediyesi’nin değerlerini yansıtacak mesajlarla, özel üretim süreçlerinden geçerek hazırlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30