“Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi” açıldı.

Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehir olduğu Almanya'nın Treptow-Köpenick Belediyesi ile sürdürdüğü işbirliği kapsamında oluşturulan “Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi” açıldı.

“Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi” açıldı.
banner115

Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri Treptow-Köpenick Belediyesi işbirliğinde hayata geçirdiği Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi hizmete açıldı.

Düzenlenen açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, Uluönder Mahallesi Muhtarı Hasan Güler, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak konuşan Uluönder Mahallesi Muhtar Azası Gülay Bağlayanlı Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Tüm Eskişehirliler adına bu merkezin hizmete sunulmasından dolayı Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki bu merkezde birçok başarılı ve yararlı çalışmalar gerçekleştirilecektir. Tüm Eskişehirlilere hayırlı olsun” dedi.

Açılış töreninde daha sonra Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri Treptow-Köpenick Belediye Başkanı Oliver Igel’in mesajı okundu. Hasan Çötok’un ilettiği mesajda Başkan Igel, “Bu güzel açılışa ne yazık ki katılamadık.  ama kalbimiz sizlerle. Kardeş şehrimiz Tepebaşı Belediyesi ile birlikte çok başarılı bir çalışma ile oluşturduğumuz Sosyal Kuluçka Merkezi’nin açılıyor olmasından dolayı mutluluk duyuyorum. 2010 yılında başladığımız ortak çalışmalarımızın neticesinde 2017 yılında imzaladığımız kardeş şehir protokolünün ardından, Sosyal Kuluçka Merkezi için başarılı bir çalışma süreci yürüttük. Belediyelerimizin yaptığı çalışmaların sonuçlarını, açılışa katılmasak dahi görebiliyoruz. Sınırları ve sıkıntıları aşmak, demokratik değerler ve dayanışma ile bizden sonraki kuşaklara bırakabileceğimiz bir ilham kaynağı oluşturduk. Çok kültürlü, uluslararası bir dostluğa dönüşen Sosyal Kuluçka Merkezi’nin oluşturulmasında bizlere destek olan kurum ve kişilere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan Sosyal Kuluçka Merkezi Danışma Kurulu’ndan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şeyda Taluk ise konuşmasında, “Eskişehir’e yıllar sonra Ahmet Ataç’ın davetiyle geldiğimde burasının küçük bir İsveç’e dönüştüğünü düşünmüştüm. İşte bu küçük İsveç modelinin son adımı da burası sanırım. Sosyal Kuluçka Merkezi’ni, toplumsal meseleleri kendine dert eden ve çözmek isteyen sosyal girişimciler olarak tanımlayabiliriz. Tepebaşı Belediyesi de bu anlamda Türkiye’de ilk yapıyı hayata geçirdi, çok heyecanlıyım. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise “2009 yılında tekrar göreve geldiğimde Almanya ile ilişkiler kurmaya başladık. Eskişehir’i ve Tepebaşı’nı tanıdıkça bize sıcak davrandılar. Kardeş şehrimizin belediye başkanı, bu yıl kentimize gelerek Tepebaşı’nı yakından tanıdı. Ziyaretinin sonunda yaptığı konuşmasında ise ‘Tepebaşı bizi geçmiş’ sözlerini kullandı. Son yıllarda Tepebaşı kayda değer bir gelişim gösterdi. Üniversiteli gençlerimiz ile bir araya geldiğimde, biliyorsunuz çoğu şehir dışından geliyor, bana eğitimleri bittiğinde Eskişehir’de kalmaları için ne gibi projeler geliştirdiğimi soruyorlar. Anlıyoruz ki kendi şehirlerine dönmektense Eskişehir’de yaşamak daha cazip geliyor. Bugün de Sosyal Kuluçka Merkezi’miz açılış aşamasına geldi. Biz burası için kardeş kentimiz ile birlikte 50 bin avroluk bir hibe aldık ve bu merkezi hazırladık. Eskişehir iş konusunda, istihdam açısından biraz zayıf olarak nitelendirilir. İşte bu merkezimizde girişimcilik adına önemli işler yapılacak. Gençlerimize, kadınlarımıza ve mültecilere yönelik işler olacak. İngiltere’de tüm kıtalardan belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşen bir toplantıya katıldım. Orada mültecilerin enerjisinin kente dahil edilmesi tartışıldı. Merkezimiz bu amaca da hizmet edecek. Düzenlenen eğitimler tamamen ücretsiz olarak gerçekleşecek. Diliyorum ki şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun, gençlerimiz buraya gelmelerinin ardından daha iyi noktalara ulaşsın” sözlerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sosyal Kuluçka Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi ve davetliler merkezi gezerek yetkililerden bilgiler aldı.  Açılış ile birlikte merkezde düzenlenen Sosyal Girişimcilik Başlangıç Eğitimi’ne katılan gençler ve mülteciler ile sohbet eden Başkan Ataç, katılımcılara başarı dileklerini iletti.

TEPEBAŞI SOSYAL KULUÇKA MERKEZİ

Gençlerin iş dünyasına girişlerinde var olan sorunlarının çözülmesi ve iş dünyasında daha etkin rol alabilmeleri için hazırlanan bu proje bünyesinde, mültecilerin de faydalanacağı ve başta girişimcilik olmak üzere pek çok konuda eğitim desteği verilecek.

Merkezin Danışma Kurulu’nda ?Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Ticaret Odası ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileri yer alıyor. Gençlerin yanı sıra mültecilerin işgücü piyasasına entegrasyonunu amaçlayan Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, serbest iş kurma fırsatlarının destek ve teşvik edilerek yeni istihdam alanları yaratılmasını da sağlayacak. Öte yandan proje ile gençlerin desteğe açık yatırımcılara ulaşabilmesi, bilişim sektöründe istihdam sorunu olmasına rağmen sektöre dönük çalışmalar yapan gençlere fırsat verilmesi, yabancı dil eksikliğinden dolayı ilgilendikleri sektöre ilişkin yeterli araştırma yapamayan, yol gösterici zorluğu çeken ve bu nedenle nasıl hareket edeceğini bilemeyen gençlere destek olacak.

Ücretsiz eğitimlerin başladığı merkezde 22-23 Aralık tarihlerinde Sosyal İş Kurma Eğitimi gerçekleştirilecek. Uluönder Mahallesi 3202. Sokak 3A Blok adresinde hizmet veren Sosyal Kuluçka Merkezi ve eğitim çalışmaları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 323 85 35 numaralı telefondan yetkililere ulaşabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30