Tepebaşı yine üst sıralarda

Tepebaşı Belediyesi, İnsani Gelişme Vakfı'nın (İNGEV) Türkiye genelindeki 188 ilçeyi kapsayan İGE-İ 2020 raporunda ön sıralarda yer aldı. Tepebaşı Belediyesi, “Sosyal Kapsama”, “Sağlık” ve “Sosyal Yaşam” endekslerinde Türkiye’nin ilk 10 belediyesi sıralamasına girmeyi başardı.

Tepebaşı yine üst sıralarda
banner115

Tepebaşı Belediyesi, gelişimini istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. İnsani Gelişme Vakfı'nın (İNGEV) Türkiye genelinde nüfusu 150 bin üstünde olan ilçe belediyeleri ile üç büyük ilin bütün ilçelerini kapsayacak şekilde 188 ilçe arasında reel verilere dayanarak yaptığı "İnsani Gelişme Endeksi - İlçeler (İGE-İ) 2020" araştırmasında Tepebaşı Belediyesi, önemli başarılar ortaya koydu.

Raporda; “Yönetişim ve Saydamlık”, “Sosyal Kapsama”, “Ekonomik Durum”, “Eğitim”, “Sağlık”, “Sosyal Yaşam”, “Çevresel Performans”, “Ulaşım ve Erişilebilirlik” ve “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” endekslerine yer verildi. Veriler, yerel yönetimleri özellikle ilgilendiren 9 alt endeks, 81 gösterge, 128 değişken ve “gizli vatandaş” çalışması ile belediyelere yapılan 3 binin üzerinde başvurunun sonuçlarından oluşuyor.

Tepebaşı yine üst sıralarda

Tepebaşı Belediyesi, yapılan çalışmalar neticesinde Sosyal Kapsama endeksinde 2., Sağlık endeksinde 7. ve Sosyal Yaşam endeksinde ise 10. Sırada yer aldı.

Online olarak düzenlenen İnsani Gelişme Endeksi İlçeler - Lansman ve Ödül Töreni’ne katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç Tepebaşı’nda sağlanan gelişime dikkat çekerek, “Tepebaşı son 20 yılda olağanüstü gelişmeler ile Türkiye’de anılan bir ilçe haline geldi. Eskişehir de dünyada en güvenli şehirler arasında 8. sırada yer alarak bizleri gururlandırdı. İnsani değerlerin ön planda tutulduğu çalışmalarınızda sizlerin de dikkatini çeken bir yerel yönetim olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. İnsan, belediye yapısında öncelikli olarak yer alıyor. Benim hekim olmam nedeniyle de özellikle sağlık projeleri Tepebaşı’nda ayrı bir yere sahip. Tepebaşı’nda yapılan çalışmaların İNGEV tarafından takdir edilmesinden mutluyuz. Bundan sonraki çalışmalarımızda da iklimsel sorunlara dikkat çeken ve yenilenebilir enerjiye önem ve değer vermeye devam edeceğiz. Türkiye’nin ilk akıllı şehrinin olduğu bir belediyeyiz. İngiltere’de Nottingham, İspanya’da Valladolid ile birlikte yaptığımız konsorsiyumda 23 milyon Euro hibe söz konusuydu. Bu projeyi 2020 yılında tamamladık, 2021 de çalışmalarımızla devam edecek” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2021, 19:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30