Toplumsal cinsiyet eşitliği anlatıldı

Tepebaşı Belediyesi tarafından Gençlik Merkezleri Sosyal Sorumluluk Grubuna, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve kadın sığınma evlerinde yaşam konulu sunum gerçekleştirildi.

Toplumsal cinsiyet eşitliği anlatıldı
banner127

 Tepebaşı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, Gençlik Merkezleri Sosyal Sorumluluk Grubundan 40 öğrenciye toplumsal cinsiyet, kadına yönelik şiddet ve kadın sığınma evlerinde yaşam konulu sunum gerçekleştirildi. Gençlerin toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddet konusunda farkındalıklarını artırmak, herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında yalnız olmadıklarını ve neler yapabileceklerini bilmeleri amacıyla düzenlenen sunum, 19 Mayıs Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti.

 Sunumda, toplumsal cinsiyet rolleri, cinsiyete dayalı iş bölümü, cinsiyete atanmış meslekler, şiddet türleri, şiddetin nedenleri, şiddet sonrası başvuru mekanizmaları hakkında bilgilendirme yapılırken sığınma evi kabul şartları, sığınma evi yasal kalış süresi ve sığınma evinde verilen hizmetler hakkında bilgi verildi.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30