Tutuklu kardeşimizin terörle bağlantısı kesilsin

Metin Nurullah Sazak, “Devlet hem onu terörden kurtarsın hem de ıslah etsin ama ne yazık ki terör örgütü dışarıda faaliyetini sürdürdüğü sürece cezaevinde yatan terör tutuklusu da terörün elemanı olarak cezaevinde işlemlerini yapar."

Tutuklu kardeşimizin terörle bağlantısı kesilsin

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, bugünkü TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısında söz aldı. 

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun kapsamında “Hükümlülerin Değerlendirilmesi ve İyi Hâlin Belirlenmesi” konusunda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yetkileri tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında söz alan MHP’li Sazak, “gönül istiyor ki terör örgütünden yakalanan tutuklu kardeşimizin terörle bağlantısı kesilsin. Yani devlet hem onu terörden kurtarsın hem de ıslah etsin ama ne yazık ki terör örgütü dışarıda faaliyetini sürdürdüğü sürece cezaevinde yatan terör tutuklusu da terörün elemanı olarak cezaevinde işlemlerini yapar. Çünkü terörün yaşam alanı mahkemeler, cezaevleri, basın ve medya ve siyasî kuruluşlarla dışarıdan desteklenmektedir” diyerek terör mahkumlarının bağlantılarının kesilerek ıslah edilmesi gerektiğini vurguladı.    

Milletvekili Sazak’ın tutaklara yansıyan ifadelerinin tamamı şöyle: 
“Sayın Daire Başkanımızın ve arkadaşlarının yapmış oldukları sunumdan dolayı teşekkür ediyoruz ve içerideki arkadaşlarımıza da Allah kurtarsın diyerek ben söze başlıyorum. Sözümü burada kesecektim fakat terör örgütleriyle ilgili tutuklular hakkında günümüzün şartlarında değerlendirmemiz gerekir. Terör örgütü hâlen var olduğu sürece bunların çalışma prensiplerini de görmemiz gerekir. Yani gönül istiyor ki terör örgütünden yakalanan tutuklu kardeşimizin terörle bağlantısı kesilsin. Yani devlet hem onu terörden kurtarsın hem de ıslah etsin ama ne yazık ki terör örgütü dışarıda faaliyetini sürdürdüğü sürece cezaevinde yatan terör tutuklusu da terörün elemanı olarak cezaevinde işlemlerini yapar. Çünkü terörün yaşam alanı mahkemeler, cezaevleri, basın ve medya ve siyasî kuruluşlarla dışarıdan desteklenmektedir.

Bazı cezaevlerinde olan münferit basit hareketler kabartılarak, şişirilerek kamuoyunda bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Masum istekler altında örtülü bazı alan açma hareketleri vardır, bunların iyi tespit edilmesi gerekmektedir. Yoksa, terör örgütüne bulaşmış bütün kardeşlerimizin terörden kurtarılması gerekmektedir, böyle bir çalışma yapılıyor mu, terör bağlantısının kesildiğini nasıl tespit edebiliyoruz? Bunları aynı koğuşa koyarak terörün orada da faaliyetlerini ya da yeni insan kaynakları oluşturulmasına, oradan da algı operasyonlarıyla… Çünkü cehaletimiz var, bazı şeyler, yetişmemiş insanlarımızı bir şekilde kandırmalarına fırsat mı veriyoruz? Yani belli koğuşlarda bir arada tutarak içeride organize olmalarını ya da dışarıyla bir başka türlü bir faaliyet içerisinde girmelerini engelleyecek bir çalışmamız var mı? Yoksa, bunların terörden uzaklaştırabilecek ve onların daha iyi hâlden yararlanmasını sağlayacak çalışmalarınızı bekliyoruz ve hepsine ben buradan Allah kurtarsın diyorum tekrar, sizin de çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Biraz dünyayı günün şartlarında iyi değerlendirmemiz ve sizlerin görevinizin zor olduğunu fakat dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2022, 22:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30