Uğur Mumcu ödülleri sahiplerini buldu

Tepebaşı Belediyesi’nin destekleri ile Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen “30. ÇGD Uğur Mumcu’yu Anma Gecesi ve Ödül Töreni” yoğun katılım ile gerçekleşti. Törende 9 kategorideki ödüller 32 isme takdim edildi.

Uğur Mumcu ödülleri sahiplerini buldu
banner115

Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen ve Tepebaşı Belediyesi’nin desteklediği, 30. ÇGD Uğur Mumcu’yu Anma Gecesi ve Ödül Töreni Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ödül törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanı Recep Taşel, İstanbul Baro Başkanı Av. Filiz Saraç, Eskişehir Baro Başkanı Av. Mustafa Elagöz, çok sayıda siyaset, basın, spor, sanat ve bilim dünyasından isim katıldı.

Sunuculuğunu Soner Yüksel’in yaptığı tören, Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası’nın, günün anlam ve önemine uygun şarkıları seslendirmesi ile başladı.

Eskişehir Uğur Mumcu şehri oldu

ÇGD Eskişehir Şube Başkanı Can Hacıoğlu gecede yaptığı konuşmasında, “30. anma törenimizde Uğur Mumcu’nun çok yakın mesai arkadaşları da aramızda. Tam 30 yıl önce, ÇGD Eskişehir Şubesi yeni kurulmuştu. Biz de bir refleks göstermek düşüncesi ile anma düzenlemek istedik. Türkiye’de her yıl Mumcu anılıyor ama kendisinin adına ödülleri sadece Eskişehir Şubesi veriyor. Değerli başkan Ahmet Ataç’ın belediye başkanı seçilmesi ile güçlerimizi birleştirdik, bu şekilde etkinlikler düzenlemeye başladık. Eskişehir’de Uğur Mumcu anmalarında Ahmet Ataç’ın katkısı büyüktür. 20. yıla geldiğimizde Mumcu’nun aracının enkazı Eskişehir’e geldi. İzmir de istiyordu, Büyükşehir Belediye Başkanımızın devreye girmesi ile aile Eskişehir’i tercih etti. Eskişehir, bir Uğur Mumcu şehri oldu. Çeşitli toplantılarda kendisini Eskişehir’de çok kez görmüştük. Unutulmasın dedik ama unutulması mümkün değil. O hepimizin önünde. Törenlerimizde bu gerçeği gördük. O ölümsüzdür. Gerçeğe her zaman ihtiyaç var ve gerçek gazetecilik denildiği zaman Uğur Mumcu akıllara gelmeye devam ediyor. Biz analım, anmayalım; Uğur Mumcu her zaman yaşıyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30