Yerel medyanın sorunları konuşuldu

Odunpazarı Belediyesi Tayfun Talipoğlu Daktilo Galerisinde gazetecilik sohbetlerinin konuğu Hüsnü Arslan oldu.

Yerel medyanın sorunları konuşuldu
banner115

Odunpazarı Belediyesi, Tayfun Talipoğlu Daktilo Galerisinde Meslek Olarak Gazetecilik söyleşileri devam ediyor. Gazetecilik sohbetlerinin ikinci konuğu Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Hüsnü Arslan oldu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca’dan sonra gazetecilik sohbetlerinin ikinci konuğu Hüsnü Arslan oldu. Odunpazarı Tarihi Bölge’de bulunan Tayfun Talipoğlu Daktilo Galerisi’nde okuyucuları ile bir araya gelen Hüsnü Arslan, yerel ve ulusal gazeteciliğin sorunlarını masaya yatırdı. 

Etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt şehir dışında olduğu için katılamadı. Etkinliğe Başkan Kurt’u temsilen Odunpazarı Meclis Üyesi Sibel Erenoğlu, Odunpazarı Belediyesi yetkilileri ile vatandaşlar katıldı. Gazeteciliğin ekonomi, siyaset, hukuk ve sosyal hayata yön veren çok önemli bir meslek olduğunun altını çizen Arslan, konuşmasında sık sık anekdotlara yer verdi. 

Eskişehir’de yerel gazetelerin kuruluşunu ve gelişiminden bahseden Arslan, mesleğe giriş hikâyesini dinleyenlerle paylaştı. Gazeteciliğin dünü, bugünü ve yarını ile ilgili konulara da değinen Arslan, yeni medya ve geleneksel gazetecilik konularında da konuştu. Dinleyicilerin aktif katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, günümüz medyasının en temel sorunlarından birisinin artık araştırmacı muhabirlerin olmadığını söyleyen Arslan, eskiden muhabirlerin nasıl çalıştığını anlattığı anekdotlarla anlattı.

Etkinliğin ardından konuşan Odunpazarı Belediyesi Başkan Vekili Sibel Erenoğlu, Hüsnü Arslan’a çiçek verdikten sonra Arslan’a başarılar diledi. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30